A törvény miért foglalkozik ennyire a bűnözők jogaival?
Tehát például ha látok valakit aki egy másik ember zaklat vagy bántalmaz és közbe lépek, akkor még engem ítélnének el önbíráskodásért, ha a zaklatót lefogom akkor meg még személyi szabadság korlátozásáért is bűnös lennék. Komoly itt tart a Világ, hogy még a bűnözők jogait védik? Főleg Nyugaton, miért lett ennyire divat a bűnözők pátyolgatása?
Pár éve egyszer olvastam egy cikket talán a svéd börtönökről, hogy ott kb lakosztály van berendezve a raboknak, tévé, internet, kb mint egy olcsóbb szálloda. Szerintem ez már a vicc kategória, hogy valaki szinte lakást kap ingyen ellátással emberölésért cserébe életfogytig tartó szabadságvesztés címszó alatt.
Kérdező, a törvény nem a bűnözők jogait védi, hanem leírja mi az ami jogos és mi az ami jogtalanság, minek mi a következménye.
A törvény azt szabja meg mi a JOGOS önvédelem és mi az ami már önbíráskodás, mi az ami meg már támadásnak vagy gyilkosságnak minősül. Pontosan azért mert ezt a törvényt kell MINDENKINEK betartani, annak is aki támad és annak is aki védekezik.
Ha pl. beszólsz egy csajnak az utcán akkor az a csaj tudja a törvényből, hogy erre nem reagálhat úgy, hogy levágja a fejedet. Vagy éppen ha egy csaj pofon vág téged mert megsértődött, te meg nem viszonozhatod azzal, hogy megölöd.
A nyugati törvények sem a bűnözőket védik, ott sajnos olyan a jogrendszer, hogy ki tudják használni az ügyvédek és megfelelő díjazás után a törvényeket kifacsarva a bűnözőket előnybe tudják hozni azokkal szemben akiknek ártottak.
Az, hogy látod a hibáját egy rendszernek, nem azt jelenti, hogy a rendszer alapja, a törvény a rossz. A rendszer nem jó.
Azt még én hozzatennem, hogy a legtöbb ország vissza integráló céllal tartja fent ezeket, nem feltétlen buntető jelleggel.
Nyilván ezzel lehet egyet meg nem egyetérteni, attól még így van.
Ingyen lakás, olcsóbb szálloda pff... Na még mit nem!
"Éljetek sokáig kenyéren és vízen,
utolsó utatok gázkamrába vigyen!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!