Megtilthatja valaki hogy lefotózzak egy autót közterületen, ami nem is az övé saját bevallása szerint sem?
Figyelt kérdés
Mai sztorim, városban találkoztam egy Mercedes C63 AMG-vel, le akartam fényképezni, erre a fószer aki volt vele nem engedte. Azt mondja nem az övé, ő a kipufogórendszert csinálta hozzá, mikor kérdezem hogy akkor hol tudok beszélni a tulajjal, hátha ő megengedi, azt mondja "Dubajban van" (persze...) De továbbra se engedte lefényképezni. Pedig közterületen volt, és nem az övé a kocsi. Ezt megteheti? Vagy legközelebb ha ilyen van, simán fotózzam le és ne foglalkozzak vele mit mond?2023. jún. 29. 15:21
1/17 anonim válasza:
Közterületen szabad. Csak közzétételnél ki kell takarnod a rendszámot. De ha meg nem is publikálod a képet, akkor még ezzel sincs gond.
2/17 A kérdező kommentje:
Magyarul semmi joga nem volt hozzá. Akkor én voltam a hülye hogy annyiba hagytam és nem fotóztam le. Köszi!
2023. jún. 29. 15:30
3/17 anonim válasza:
szerintem senki se szereti ha fotozgatják az autoját
5/17 A kérdező kommentje:
#3 Mint írtam nem az ő autója. Ő maga mondta hogy kipufogórendszert készít hozzá, csak nála van, nem ő a tulaj.
2023. jún. 29. 15:38
6/17 anonim válasza:
akkor meg végképp ha dolgozik rajta
ha autokat akarsz fotozni menj autos találkozora ott nem zavar senkit se
7/17 A kérdező kommentje:
Nem dolgozott rajta. Cigiboltnál bagózott kint, amúgy meg rodeózott a városban a kocsival fel alá. Mint írtam közterületen volt, nem a műhelyben.
Az meg nem releváns hogy kit hol zavar. A jogi hátterére voltam kíváncsi, hogy megtilthatja-e jogilag. Ha nem, akkor pont nem fog érdekelni hogy mennyire zavarja a kis lelkivilágát hogy lefotózok egy kocsit ami nem is az övé amúgy, ergo semmi köze hozzá.
2023. jún. 29. 15:47
8/17 anonim válasza:
Jogilag nem tilthatja meg, mivel közterületen fotózod. Azt tilthatja max. meg, hogy ő is rajta legyen felismerhetően a képeken.
Szóval simán csak fotózd le - az autót - legközelebb. :)
9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így lesz! Jó hülye voltam hogy hagytam magam, de nem voltam biztos benne hogy mi a tényállás ilyenkor. Legközelebb nem fogom hagyni magam.
2023. jún. 29. 16:15
10/17 anonim válasza:
Ha tényleg nem az övé, és te lefotózod, hogy a városban flangál vele, akkor, mivel nyilván maffiózó a tulaj, annyira rákefél a lakatos, hogy ha annak a felét visszadja neked, az is elég lesz neked két életre. Nem tudsz gondolkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!