Társasházban megtiltható-e a saját erkényen való dohányzás? A lakóközösség megszavazhatja-e hogy magántulajdonban lévő lakáshoz tartozó erkélyen tilos legyen rágyújtani?
A felettünk lakó öregember alpári stílusban az erkélyéről ordibálta, hogy láncdohányos vagyok és hogy nem lehet dohányozni és elő ne forduljon még egyszer. Egy héttel később becsengetett feltehetően a felesége, hogy ő asztmás és allergiás és nem tud teregeni satöbbi és bemegy a füst és többet rá ne merjek gyújtani az erkélyen, és mondta, hogy a rokonai is a háztól 15 méterre lévő részen dohányoznak, ha látogatóba jönnek. Ezen a napon 2 szer gyújtottam rá az erkélyen, egyszer délután háromkor, majd este 7 órakor.
Megértem, hogy idősek, meg betegek, de HA otthon vagyunk max napi 3-5 szál cigarettát szívunk el, a szálak között minimum 2-3 óra biztosan eltelik, ez nem hiszem, hogy láncdohányzás. Az elmúlt két hétben pedig max 10 szálat szívtunk el az erkélyen, amúgy is alig vagyunk a lakásban.
Az már kiderült, hogy normális kommunikációra vagy esetleg kompromisszum megbeszélésére nincs sok esély. Kérdés, hogy megtiltható-e, hogy saját erkélyen dohányozzon valaki és mit tanácsolnátok, hogy lehet az ilyen helyzetet kezelni?
Senkinek semmi köze, hogy a lakásodban hol, és mennyi cigarettát szívsz. Ha zavarja őket, akkor lehet hogy mégtöbb cigarettát szívnék a helyedbe! Nyugtasd meg őket, hogy nemokára úgyis hideg lesz, és állandóan csukva lesz az ajó náluk! :D
Lehet hogy kiraknék egy jó büdös füstölőt az erkélyre. :D
És hogy tartatnák be? Tegyük fel meg van tiltva, hogy rágyújtsak az erkélyen. Rágyújtok, és mi lesz a következménye? :D semmi.
Én már nem cigizek, de eddig simán rágyújtottam, és ha szóltak volna is érte akkor sem hagyom rá.
Na most mindenki lefog szavazni. Nekem volt ennél egy sokkal rosszabb szomszédom (nyugdijjas pasi) még a régi kertes házamban. 2 évig hallgattam az ugatását, kicsit halkabban beszélgessünk a teraszon, ne bográcsozzunk ha lehet mert átmegy a füst, ami nem ment át, hangos az autó amikor beállok stb. már szinte lábujjhegyen jártam a saját házamban a zenét is halkan hallgattam meg ilyenek. Mindezt nagy határozottan meg cinikusan mondta. Én meg csak mindig azt hogy elnézést rendben.
Aztán elszakadt a cérna. Épp beszélgetünk a nővéremmel én épp ittam egy sört és jön és megint megtalált hogy halkítsam le a rádiót ami még kicsit sem volt hangos mert beszélgettünk. Szép nyugodtan felálltam kezembe a sörrel odaléptem a kerítéshez és azonnal le is tegeztem. Elvörösödött és odajött utána elküldtem a jó édesanyjába higgadtan na erre kitört, utána a pofájába borítottam a korsó sört :D egyből be is takarodott a házába még 3 évig laktam ott, soha többet nem szólt. Mindjárt nem zavarta semmi. Szóval vannak olyan emberek akinél a szép szó nem segít.
Én a helyedben dohányoznék félelem nélkül, ne ess ebbe a hibába mint én hogy eltűröd a hülyeségeit meg hogy beszabályozzon. A te lakásod és a te erkélyed. Engem biztos hogy nem zavarna. Ha ugat ne ordíts vissza neki hanem kapd el a lépcsőházban 4 szem közt és ott beszélj vele. Kérdezz rá mi volt ez.? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!