Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apuka nem jön időbe a...

Ha apuka nem jön időbe a gyerekekért, amikor láthatási ideje van, meddig kell rá várnom?

Figyelt kérdés
Ha szól hogy fél órat késik természetesen nincs probléma, viszont ha nem szól, es megjelenik délben vagy délutan, hogy elvinné a gyerekeket, miközben mi nem vagyunk itthon, vagy aludni készülnek, vagy más progamot terveztünk már, mivel órákig nem jelentkezett, akkor mi a helyzet???
2023. jún. 20. 13:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nyilván hatalmi játszma, vagy bunkóság. Én elmennék a gyámhatósághoz, és tőlük kérnék erről állásfoglalást.

A gyereknek sem érdeke az, hogy egész délután felöltöztetve várjon otthon az apára, aki vagy jön, vagy nem jön, vagy késve jön, és ezt kezelje az anya. Ez a felelőtlen hozzáállás és bizonytalanságban tartás nem szolgálja a gyerek lelki fejlődését. Szerintem erről is lehet valamit intézni, de nem árt, ha ilyenkor rendszeresen van egy tanúd, aki igazolja, hogy mikor mennyit késik mindezt bejelentés nélkül, hiszen lehet, hogy ebben is bíróság dönt majd.

Persze ha szar is a helyzet, de még nem totálisan, lehet, hogy egy mediátor segítene abban, hogy a kettőtök közötti konfliktust tisztázzátok, persze erre mindkét fél részéről kell nyitottság, ami feltételezem, nincs meg. A veszekedés, fenyegetőzés ebben az esetben nem vezet sehova, gondolom, eddig is ez ment, megérteni kell a másikat, és önmagunkat, és a gyerek érdekét szem előtt tartani, és erre kérni a másikat is.

2023. jún. 21. 08:40
 12/17 A kérdező kommentje:

Annyira jó hogy semmi részletet nem írok, de rögtön mindenki azzal jön hogy ez csak játszma és használjuk a gyerekeket.

11# nagyjaból ez áll a háttérben, a gyerek várná, apuka nem ír, nem válaszol, nem jelez hogy mikor jön, majd egyszer csak felbukkan és követeli a gyereket, mikor épp ebédelnek, vagy alvás idő jön stb... nem arról van szó hogy fél órát késik...

Azóta beszéltem ügyvéddel és nem kell folyamatosan készenlétben állni, ha önhibáján kívül nem jön/késik, akkor van csak pótlás.

Medialást nem javasoltak, mert családon belüli erőszak történt már...

2023. jún. 21. 12:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Sajnos se barati, se normalis kapcsolatunk nincs, es lehet bunkónak is nevezni, meg eszt osztani hogy milyen embernek szültem, de a házba se kötelességgem beengedni egy percre se. Sajnos ez van.
2023. jún. 21. 12:59
 14/17 anonim ***** válasza:
A hatalmi játszmát az apa részéről értettem én: majd megy, ha akar, ti legyetek bizonytalanságban, stb. ne tudjatok semmit se, hogy megy, vagy nem megy. De ilyenkor te nem tudod felhívni, hogy mégis mikor kegyeskedik jönni, ha egyáltalán?
2023. jún. 21. 17:06
 15/17 A kérdező kommentje:
Hívom, azt mondja hogy 15 perc, és másfél óra múlva állít be...
2023. jún. 21. 21:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Ok, akkor azt kell csinálni, hogy mondod, hogy oké, mert 20 perc múlva elmentek, ha nem jön 15 percen belül, és ezt felvenni telefonnal.

Aztán tényleg elmenni. Következő alkalommal valószínűleg már nem játssza el, vagy ha igen, mert nehéz a felfogása, akkor harmadik alkalomra. De a lényeg, hogy következetesnek kell lenni.

2023. jún. 22. 19:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezt persze nem úgy értem, hogy a hivatalos időpont mondjuk, 14.00, és te felhívod 14:00-kor, ő meg azt mondja, hogy negyed óra múlva... te meg 14:20-kor már sehol nem vagy, de egy óra múlva már teljesen okés, és tényleg jó, ha van erre ott tanú, kihangosított telefonnal beszélsz, felveszed... (csak mert lehet, hogy elutasítanák a felvételt mint bizonyítékot, mondván, a tudta nélkül készítetted, és nem járult hozzá.
2023. jún. 22. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!