Hogyan értethetnénk meg az unokatesóm exével, hogy hiába akarja bíróságra vinni a gyerektartást, ők sem fognak neki többet megítélni mint amit az apuka önként ad?
Figyelt kérdés
Apuka 4 órában dolgozik 66E körül kap fizut, kis segítséggel önálló életet él, családi házon belül van saját lakrésze. Havi 30E gyerektartást fizet önként, a család segítségével. Nem voltak házasok, nem is éltek együtt.
Most anyuka fenyegetőzik, hogy perre viszi az ügyet, emelést fog kérni és letiltatja a teljes fizetését.
Vagy inkabb legyen per belőle és fizessen csak annyit amit megítélnek? A mindennapos feszültségnél már az is jobb lenne.
2022. aug. 15. 10:35
1/7 anonim válasza:
Vigye perre, még ennyit sem fog kapni🙂
2/7 anonim válasza:
Én is a pert ajánlom. Rövid távon kellemetlen, hosszú távon nagyon hasznos lesz. Utána én azt csinálnám, hogy a megítélt összeget adnám csak az anya kezébe, amúgy a gyereket persze, tovább támogatnám. Akár félretennék neki, akár ha alkalmanként erre vagy arra szüksége van vagy nagyon vágyik valamire, azt megvenném, de direkt neki, nem adnám anyuka kezébe!
3/7 anonim válasza:
Ha jól sejtem a leírás alapján, apuka fogyatékos. Gondnokság alatt van? Mert lehet a gondnoknak kell majd fizetni.
4/7 A kérdező kommentje:
Nincs gondnokság alatt. Kicsit lassúbb mint az átlag, meg vannak fura dolgai, de nem volt szükséges a gondnokság alá vétel.
2022. aug. 15. 11:19
5/7 anonim válasza:
Az is egy agytröszt lehet, aki ezzel a fazonnal összeállt. Olyan amúgy nincs hogy a teljes fizetését letiltatja, a fogyatékos rokonod nem is értem, mit képzel...
6/7 anonim válasza:
A fél fizetésnél többet NEM LEHET letiltani.
33e a maximum, amit ki lehet vasalni belőle.
De egy gyerekre még ezt sem biztos, hogy megadják.
7/7 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan menjenek bíróságra, valószínűleg kevesebb lesz a gyerektartás.
Amúgy tuti ő az apa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!