Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan értethetnénk meg az...

Hogyan értethetnénk meg az unokatesóm exével, hogy hiába akarja bíróságra vinni a gyerektartást, ők sem fognak neki többet megítélni mint amit az apuka önként ad?

Figyelt kérdés

Apuka 4 órában dolgozik 66E körül kap fizut, kis segítséggel önálló életet él, családi házon belül van saját lakrésze. Havi 30E gyerektartást fizet önként, a család segítségével. Nem voltak házasok, nem is éltek együtt.

Most anyuka fenyegetőzik, hogy perre viszi az ügyet, emelést fog kérni és letiltatja a teljes fizetését.

Vagy inkabb legyen per belőle és fizessen csak annyit amit megítélnek? A mindennapos feszültségnél már az is jobb lenne.

2022. aug. 15. 10:35
 1/7 anonim válasza:
99%
Vigye perre, még ennyit sem fog kapni🙂
2022. aug. 15. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Én is a pert ajánlom. Rövid távon kellemetlen, hosszú távon nagyon hasznos lesz. Utána én azt csinálnám, hogy a megítélt összeget adnám csak az anya kezébe, amúgy a gyereket persze, tovább támogatnám. Akár félretennék neki, akár ha alkalmanként erre vagy arra szüksége van vagy nagyon vágyik valamire, azt megvenném, de direkt neki, nem adnám anyuka kezébe!
2022. aug. 15. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól sejtem a leírás alapján, apuka fogyatékos. Gondnokság alatt van? Mert lehet a gondnoknak kell majd fizetni.
2022. aug. 15. 11:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Nincs gondnokság alatt. Kicsit lassúbb mint az átlag, meg vannak fura dolgai, de nem volt szükséges a gondnokság alá vétel.
2022. aug. 15. 11:19
 5/7 anonim válasza:
74%
Az is egy agytröszt lehet, aki ezzel a fazonnal összeállt. Olyan amúgy nincs hogy a teljes fizetését letiltatja, a fogyatékos rokonod nem is értem, mit képzel...
2022. aug. 15. 11:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A fél fizetésnél többet NEM LEHET letiltani.

33e a maximum, amit ki lehet vasalni belőle.

De egy gyerekre még ezt sem biztos, hogy megadják.

2022. aug. 15. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan menjenek bíróságra, valószínűleg kevesebb lesz a gyerektartás.

Amúgy tuti ő az apa?

2022. aug. 15. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!