Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az apuka nem ismeri el az...

Ha az apuka nem ismeri el az apasagot akkor nem kell gyerektartast se fizetnie?

Figyelt kérdés
Meggondolta magát, mégse akarja a babát, én nem akarom elvetetni, de nagyon szukosen tudnánk megelni a gyerektartas nelkul. Ki tudja kerülni ezt valahogy? Úgy hallottam, hogy még a DNS vizsgálatot is megtagadhatja. Beszélek majd ügyvéddel, csak addig gondoltam megkerdezem itt. Nem voltunk házasok.
2022. jún. 28. 17:43
1 2
 1/13 szántóvető ***** válasza:
25%
akkor egyértelmű,ne tartsd meg ha szűkösen élsz.
2022. jún. 28. 17:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az anya mondja be első körben az apa nevét, akinek akár tetszik, akár nem, de be fogják jegyezni apaként. Ha nem tetszik neki a dolog akkor un. apasági keresetet indíthat, de ott a bizonyítási kényszer a felperest (azaz az apát) terheli. Ha megnyeri a pert akkor a perköltséget ráháríthatja az alperes anyára, illetve további polgári peres eljárást indíthat a kára megtérítésére.

Szóval ha a fickód akár akarja, akár nem, ha te azt nyilatkozod ő az apa és tényleg az akkor túl sok mindent nem tehet. A gyerektartás összegének a megállapítása egy külön kör lesz, de hüvelykujj-szabály, hogy az apa jövedelmének 1/3-a (figyelembe veszi a bíróság az életvitelét is, szóval hiába van minimálbérre bejelentve vállalkozóként ha havonta jár a Bahamákra nyaralni és Budai villában lakik közben).

2022. jún. 28. 17:55
 3/13 A kérdező kommentje:
Van esély hogy ügyvéddel valahogy ki tudnak játszani engem? Hogy az lesz a vége a történetnek hogy nem is ő az apuka? Gazdag és nagyon sok ismerettsege van így félek hogy esélyem se lenne.
2022. jún. 28. 18:06
 4/13 szántóvető ***** válasza:
72%
ki fog derülni hogy kié volt a sperma.de ismétlem hogy ilyen körülmények között így ne szaporodj meg.
2022. jún. 28. 18:09
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Na ezért jó gazdag férfinak lenni 😎
2022. jún. 28. 18:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
#3 sehogy sem tudnak kijátszani. Te fogod első körben megmondani ki az apa. Lehet próbálnak mindenfélével fenyegetni, csűrni-csavarni a dolgot, de úgy működik ahogy a #2-esben leírtam.
2022. jún. 28. 18:35
 7/13 anonim ***** válasza:
13%

Azt meg kiderül, hogy nem az a pasi az apa, mert a fél város keresztülment a csajon és csak a Jóisten tudja kinek a spermája termékenyítette meg

2022. jún. 28. 18:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönom az tényleg hasznos válaszokat! Egy férfival voltam az elmúlt 5 evben együtt, szóval ő az apuka.
2022. jún. 28. 18:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
#7 ez esetben az alperes állja a perköltséget és még rá is tudnak verni némi kártérítési igényt. A DNS vizsgálat viszont nem hazudik... ha az apa megtagadja és vércsoport-különbség alapján nem zárható ki akkor már bukta is az apasági pert. Az anya meg csak tudja, hogy abban az időben kivel dugott.
2022. jún. 28. 18:40
 10/13 anonim ***** válasza:
28%

Így már világos.

De végül is, megértelek. Hidd el semmi különöset nem csinálsz. A nők nagy része is ezt csinálja. Megd*gatja magát a menő gazdag pasival, aki lelép, de később úgyis talal egy balek pasir aki majd eltartja és fizeti neki a menő pasitól kipottyant csemetéjénekna felnevelését.

Szóval, ne érezd magad rosszul, ez tipikus női dologm

2022. jún. 28. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!