Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szétbarmolták a SOTE 700...

Szétbarmolták a SOTE 700 milliós forintos MR gépét. Ilyenkor ráverik a kutatókra vagy mi lesz?

Figyelt kérdés

"Szétbarmolták a SOTE 700 milliós forintos MR gépét a kutatók...de az eset részleteit nem kommentálták. Mint írták, a hiba kijavítása folyamatban van, a betegellátás pedig a klinika többi MR-készülékével és a vizsgálatok átcsoportosításával folyamatos."

Ritkán olvasni ilyet, hogy ráadásul egy új roppant drága high-tech berendezést tönkretegyenek fiatal feltörekvő kutatók egy banális hiba miatt. Ilyenkor vajon mi történik? Kire verik rá a balhét? Ki fog fizetni? A kutatás itrányítója, aki engedte dolgozni a fiatalt? A fiatal Ph.D-s? Az orvosok sokat keresnek, de ezt egy élet alatt nem fizeti vissza vagy elkönyvelik random munkahelyi balesetnek?

[link]

2023. jún. 20. 09:53
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudta, hogy fémpor is van a zsákban. Te sem tudtad volna. Baleset.
2023. szept. 4. 13:01
 22/57 A kérdező kommentje:

De tudtam volna, mert megnézem mielőtt bármit teszek a több száz milliós gép közelébe, mivel nem vagyok, hülye. Akik ezt a mérés kivitelezést végezték, azoknak is tisztában kellett lenniük a gép működésével és lehetséges meghibásodási veszélyeivel. Ha nem voltak akkor akik őket odaengedték laborvezetők tehetnek róla

Ez emberi gondatlanság, hanyagság. Ez nem biztosítási tétel. Ha felgyújtod a kecód, mert nem tudtad, hogy a gázt el kell zárni a krumplileves alatt míg melózol akkor is fizet a biztosító?

2023. szept. 4. 13:47
 23/57 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy korrekt, hogy az eredeti cikket linkeljük ilyen esetben, nem a koppintót. Már csak azért is, mert az eredeti cikk eleve sokkal alaposabb, megbízhatóbb is.

[link]

Amúgy az, hogy a készülék ára 700 milliós, nem jelenti azt, hogy az okozott kár is ennyi, ill. lehet, hogy van valami biztosítás is ilyen esetekre.

2023. szept. 5. 10:23
 24/57 anonim ***** válasza:
40%
Kár a kérdezőnek magyarázni. Észérvek nem hatnak rá, olyan, mint egy igazi fideszes.
2023. szept. 5. 11:10
 25/57 anonim ***** válasza:
71%

"Ha felgyújtod a kecód, mert nem tudtad, hogy a gázt el kell zárni a krumplileves alatt míg melózol akkor is fizet a biztosító?"

Ha úgy van kötve a biztosítási szerződés, akkor igen. Sőt, mondok még valamit: van olyan biztosítás, ami az öngyilkosságra is fizet.

2023. szept. 5. 11:24
 26/57 anonim ***** válasza:
69%
22: Nyilván tudta ő is, hogy fémet nem teszünk oda. Azt írták, hogy némi fémpor volt a zsákban. Nekem ez úgy hangzik, hogy nem nagy mennyiség. Pl egy babzsák vagy ilyesmiben én sem számítanék fémre, és nem is tudnám leellenőrizni, hogy van-e benne.
2023. szept. 5. 11:41
 27/57 A kérdező kommentje:

23 "Amúgy az, hogy a készülék ára 700 milliós, nem jelenti azt, hogy az okozott kár is ennyi, ill. lehet, hogy van valami biztosítás is ilyen esetekre."

De a készülék használhatatlan. 700 milliós és most tönkrement. Nincsen biztosítás hanyag kezelésre

2023. szept. 5. 13:21
 28/57 A kérdező kommentje:

24 "Kár a kérdezőnek magyarázni. Észérvek nem hatnak rá, olyan, mint egy igazi fideszes."

Azért mert van elég szakértelmem, hogy tudjam, hogy olyan anyagi kárra, mely hanyagságból ered és a készülék leírásában szereplő károsító tényezők miatt gondatlanságból eredő kárt a biztosító nem fizeti?

Akkor köszönöm, hogy fideszesként kompetensebbnek ismersz el magadnál-😂

2023. szept. 5. 13:23
 29/57 A kérdező kommentje:
25 Ökörségeket ne beszélj. Nincs ilyen biztosítás, ami arra fizet hogy felgyújtod a lakásod
2023. szept. 5. 13:24
 30/57 A kérdező kommentje:

26 "Nyilván tudta ő is, hogy fémet nem teszünk oda. Azt írták, hogy némi fémpor volt a zsákban. Nekem ez úgy hangzik, hogy nem nagy mennyiség"

Elég volt ahhoz hogy tönkretegye a 700 millás készüléket. LE van írva a hasznlati utasításban is.

2023. szept. 5. 13:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!