Az alábbi helyek közül melyikben miért tiltják a fotózást/videózást?
Figyelt kérdés
- Gyár
- Kórház
- Bank
- Iskola
- Óvoda
- Kaszinó
- Bevásárlóközpont/áruház
- Gyorsétterem
- Pláza
- Koncert (sportcsarnokban)
- Múzeum
Eddig ezeknél láttam vagy fotózást/videózász tiltó jelzést, vagy olvastam róluk, hogy nem engedik.
A kérdés pedig: valaki tud példát mondani rájuk, hogy ezek közül melyikben miért tiltják a fényképezést, és/vagy felvételek készítését? Milyen okai vannak?
2023. jún. 16. 13:20
1/3 árokpart válasza:
Kórházban önmagában nem tilos, csak más beteg nem lehet benne a képben. Nagyon sokan szoktak a Facebook-on szelfizni a kórházakból, hogy pl. már jól vagyok, műtét előtt vagy után stb.
2/3 anonim válasza:
Gyár, bank: mert üzleti titoknak minősülő dolgokat fényképezhetsz le.
Óvoda, áruház, pláza, kórház ??? Csomóan szelfiznek ott, semmi nem tiltja.
Színház, koncert: szerzői jogok miatt
Múzeum: mert pénzért kell engedélyt venni, bevételtől fosztod meg a helyet.
3/3 anonim válasza:
#2 Attól még hogy leszarják az emberek és szelfiznek lehet tiltva. A bkk területein pl. a metróban is külön engedélyt kell kérni a fotózáshoz, mégsem tartja be senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!