Volt már valami problémád abból kifolyólag, hogy valamit fotóztál vagy videóztál?
Egy néhai orosz katonai repülőteret, - a "Klementinát" - akartam meglátogatni, amely a Magyar Népköztársaság területén volt és azért volt különleges, mert azzal az egyedüli képességgel bírt, hogy képes volt fogadni és kiszolgálni hadászati bombázókat is. Nyitva volt a kapu, őr vagy annak látszó tárgy sehol, ezért bementem egy szál telefonnal a kezemben, hogy készítsek néhány aprócska videót, ill. képeket a néhai objektumról. Éppen azon szörnyülködtem, hogy milyen szinten nem törődtek vele az egymást váltó önkormányzatok a kivonulás óta eltelt évtizedek távlatában, amikor hívott a feleségem, hogy azonnal hagyjam el a területet, mert az önkormányzat emberei már keresnek a területen. Meg kell, hogy mondjam, eléggé hülyén éreztem magam - az egy szál telefonnal a kezemben egy olyan szinten lepusztult, lerombolt, széthordott, széjjel lopott területen, ahová már csak hozni lehetett bármit is - azzal szembesülve, hogy úgy hajkurásznak a lepusztultság felelősei, mint egy köztörvényes bűnözőt. Tisztára úgy viselkedtek, léptek fel, mint ha utánfutós teherautóval állítottam volna oda nagyüzemi tolvajlásra felszerelkezve. Szerintem szégyellték, hogy mennyire rossz gazdái a területnek vagy azt nem akarták, hogy kiderüljön, mit árusítottak ki saját zsebre vagy loptak el ők maguk, személyesen a repülőtérről. Akkor éppen nem tűnt ez olyan viccesnek, de utólagosan röhej, hogy 20-30 eltelt év távlatában "kezdenek el törődni" valamivel, ami már tartósabb ideje nem képvisel pénzügyi értéket - többek között az ő hozzáállásuknak köszönhetően. Turista látványosság, hivatalosan megszervezett gyorsulási versenyek, bemutatók, szabadidős programok helyszíne is lehetne akár a reptér, ha nem az egymást váltó mezőkövesdi önkormányzatok lettek volna a "gazdái" a területnek, - akik hagyták, hogy azzá váljon a néhai repülőtér, amivé vélt.
Hogy azóta történt-e már bármi is a repülőtérrel?
Nem érdekel! Kenjék a hajukra a Klementina még nem elhordott betonlapjait, akik vastagon benne vannak az állapotának alakulásában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!