Aki veszélyeztet terhes volt milyem okból kifolyólag lett az? És mire vigyázott hogy ne legyen nagyobb baj?
Méhnyak elégtelenségem van. 6 hónapig csak wc-re, meg egy zuhanyra kelhettem fel. A 18. hétre a fekvés ellenére is elkezdtem nyílni, és nagyon megrövidült a méhnyakam is, ezért méhszájzáró műtét kellett. Ezután már fejjel lefelé megdöntött ágyban, kórházban feküdtem végig a terhességet.
Ennyit tudtam tenni, hogy betartottam, és kitartottam -bár sokszor magyon nehéz volt.
GDM-em is lett, azzal annyit tudtam tenni, hogy szigorúan betartottam a diétát.
Igaz én nem voltam, hanem vagyok, de azért válaszolok...
Első körben azért mondtak veszélyeztetettnek, mert volt egy vetélésem korábban, plusz autoimmun pajzsmirigy beteg vagyok... Amivel nem tudok mit kezdeni, szedem a gyógyszeremet és gyakran járok az endokrinológusomhoz.
15 héttől kiderült a GDM (várható volt sajnos, mert előtte inzulinrezisztenciám volt), így onnantól meg amiatt is mondták... Tartom a szigorú diétát, mérem a cukromat. Szerencsére nőgyógyászati, anatómai problémám nincs eddig, azok igényelnek nagyobb pihenést, odafigyelést, szóval az én esetem nem vészes.
Mikor terhes lettem 11 hónapos volt a fiam, úgyhogy elsőre a korábbi csaszar miatti rövid idő miatt lettem veszélyeztetett.
Ikreket várok, úgyhogy ez lett a másodlagos
Mindkét lepény a mehszajon tapadt, ott összeérnek és teljesen fedik.
Szóval én jelenleg többszörösen veszélyeztetett vagyok, 23 hetes vagyok, egelore minden tendben remelem jó sokáig így is marad. Próbálok sokat pihenni, de nem mindig sikerül
Már az elején magas rizikójú besorolást kaptam mióma miatt. A 16. héten határérték magas vérnyomást állapítottak meg, ekkor már nem dolgozhattam. Majd enyhe gdm, szerencsére diétával tudom tartani.
Minden könnyebb házimunkát elvégzek, egyedül a porszívózást hagyom a páromra, mert nagyon emeli a vérnyomásom. Csak mindent szépen lassan, ami először fura volt, mert mindig pörögtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!