Ez egy régóta fennálló tévhit a kismamák körében. Semmi köze a terhesvitaminnak a baba súlyához, méretéhez.
Nem a vitamin fogja befolyásolni a baba súlyát, hanem egyedül a genetika. Amit örököl az édesapjától- édesanyjától. Minden második kismama szed különféle terhesvitamint, és mégis születnek ugyanúgy kis súllyal babák.
https://www.youtube.com/watch?v=kKpoj97P2Yo
Ez a videó szerintem jól szemlélteti ezt a dolgot.
Nem a vitamin miatt születnek 4-5 kilós babák.
Egyébként én is szedem a vitamint, és így 38 hetes terhesen sem én sem a baba nem óriási, hanem teljesen átlagos.
Ez a videó hasznos volt számomra
Enis azt hittem attol nagyobbak.
17.hétig szedtem elevitet azóta nem (csak amit doki mondott Vasat,D vitamint ,mgt, kalciumot)
Aztán 16+3hetesen 17+2 nek mertek a babat.:O azthittem a vitamin.
(Nem emiatt hagytam abba) aztán meg 19+4 hetesen 19+0nak felelt meg...
Meg mindig azt hittem h most meg mert nem szedem a vitamint.:)
De most 24+5 hetesen a baba 25+6hetesnek felelt meg. Szval tudom h semmi koze hozza.
Genetika stb, hisz a 12.héttől egyéni ütemben fejlődnek. Nagyon sok dolog szamit. A méhlepény mukodese mennyire jo. Milyenek a szulok, milyen a baba genetikaja , anyuka eletmodja stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!