Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent az állami irányítás...

Mit jelent az állami irányítás és állami vagyonzár a Mal Zrt. Esetében?

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt hogy majd valakit hatalmas végkielégítéssel menesztenek, majd másnap egy magasabb pozícióban találja magát emelt bérrel.
2010. okt. 11. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Államosították,hogy majd később privatizálhassák.És jelenleg ne lehessen eltűntetni a vagyont.Jól jön majd másnak.
2010. okt. 11. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:

A vagyonzárral többé-kevésbbé egyetértek. Ha megállapítják,hogy a MAL mennyiben felelős az okozott kárért,akkor majd a vagyonból fedezik a kár mértékét. Amíg zár alatt van a vagyon,azt nem lehet felhasználni, a gyárat eladni. Ennek viszont következmény lehet,hogy csődbe megy a MAL és sokezer ember munkanélkülivé válik! Igaz,ma egy Fidesezes észlény azt nyilatkozta,hogy a kármentésben kell őket foglalkoztatni. Nem hiszem,hogy az ott dolgozók a biztos munkahelyeik helyett egy bizonytalan,rövid távú munkának örülnének.

Hiányolom,hogy senki nem beszél a MAL-nál talán nagyobb felelősségű cégről,amelyik a tározókat építette,üzemelteti,és feladata lenne azok ellenőrzése! Vajon ez miért titok? Ők miért nincsenek felelősségre vonva? Talán Fideszes emberé a cég?

Az állami irányítás azt jelenti,hogy a cég múködését,a kifizetéseket stb. egy kinevezett állami ember irányítja,engedélyezi.

Kérdés,hogy a kinevezett személy ért-e a timföldgyártáshoz,a hulladék kezeléséhez, a pénzügyekhez,vagy csak egy pártkatona lesz? Ha az utóbbi,akkor a zárolt vagyon nagyon hamar elfogyhat.

Tudom,hogy rosszindulatú vagyok,de felmerült bennem,hogy talán Simicska vagy más Fideszes akarja megszerezni a gyárat?

2010. okt. 11. 20:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy a MAL vagyona fedezné a károkat.
2010. okt. 12. 02:04
 5/5 anonim ***** válasza:

"Tudom,hogy rosszindulatú vagyok,de felmerült bennem,hogy talán Simicska vagy más Fideszes akarja megszerezni a gyárat?"

Hát elhiheted, hogy nem emberbaráti szeretből, vagy környezetvédelmi megfontolásból zárolták. Ahol eddig Orbán felbukkant ott biztos hogy ugrott pár milliárd.

2010. okt. 12. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!