Orvosi titoktartás?
Figyelt kérdés
Ma voltam a pszichiáteremnél gyógyszert feliratni, de miután elmentem felhívta szüleimet és tájékoztatta erről őket valamint megérte hogy vegyék el a gyógyszert és ők adagolják. Ezzel megszegte az orvosi titoktartást? Fel is lehet jelenteni? Nagykorú vagyok! (33/N)2023. jún. 7. 16:56
1/33 anonim válasza:
Ha nem helyeztek gondnokság alá, alkor igen, megszegte és feljelentheted. Magánpszichiáter vagy sztk-s? Egyébkénz honnan tudja a szüleid számát? Szüleid hogy reagáltak erre? Valóban meg is próbálták elvenni? Az orvosváltás a legkevesebb, de én biztosan fel is jelenteném.
2/33 anonim válasza:
Gondnokság alatt állsz?
Honnan tudod, hogy felhívta őket?
Egyébként még ha nem lennél gondokság alatt is, bizonyára szakmailag úgy találta, hogy nem vagy képes a gyógyszerezésedről felelősen gondoskodni, mondjuk öngyilkosságveszélyt lát. A te érdekedben cselekedett. Ugye nem gondolod, hogy ártani akar neked?
4/33 A kérdező kommentje:
Nem állok gondnokság alatt. Sztk-s pszichiáter. Már régóta kezel ambulánsan ill. többször voltam fekvőbeteg állományban is. Anyukám mondta hogy hívta és megkérte vegye el a gyógyszereket (egyébként sima Rivotrilról van szó). Mivel azt mondtam még ki se váltottam, nem vette el.
2023. jún. 7. 17:34
5/33 anonim válasza:
Reális gondolat az öngyilkosság miatti aggódás?
6/33 A kérdező kommentje:
#5 igen volt már többször túladagolásom, de a titoktartás akkor is kötelezi.
2023. jún. 7. 17:55
7/33 qkker1 válasza:
Ebben az esetben jogosan tájékoztatta a szüleidet!
8/33 anonim válasza:
Nem, mert az élet védelme előbbre való. Felelős orvosként gondoskodnia kell róla (a lehetőségeihez mérten), hogy az általa felírt gyógyszert ne az életed kioltására használd. Most van öngyilkossági szándékod?
9/33 A kérdező kommentje:
Tehát ha mégis kárt tennék magamban akkor őt nem terheli felelősség, ez a lényeg nem?
2023. jún. 7. 18:28
10/33 anonim válasza:
Nem a jogi felelősségéről van szó - igen rosszindulatú hozzáállás ez a részedről, nem, őt nem terheli jogi felelősség azért, amit te csinálsz - hanem az emberi lelkiismeretességéről! Ha depressziós vagy és öngyilkosságot fontolgatsz, mért nem mondod ezt a pszichiáternek, hogy a megfelelő antidepresszáns kezelést adja? Pszichoterápiára is szükséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!