Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Muszáj engednem az exemen...

Muszáj engednem az exemen kívül mást is a láthatásra?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiunkhoz rendszeresen jár exem, viszont én megmondtam neki még annak idején hogy csak egymaga jöhet, nem “testőrökkel”. Mivel az anyja férjével illetve az anyjával nem birunk meglenni egy légtérben. Legutóbb ideállított velük, nem engedtem be őket, mivel békesség helyett egyből nekemestek hogy nekik nagyszülői jogaik vannak (amugy nem tudom, csak a nagyszülőnek lenne max szerintem.. az új férjének semmi köze a fiamhoz). Lehet gondom ebből hogy miattuk nem engedtem be?

Ne itéljetek el, teljesen jogosan nem akarom azokat a gyerekem közelébe, amúgysem látták még sose, nem tudom mi ez a hirtelen lelkesedés

2023. máj. 25. 18:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
33%
A 17. válasz idézet volt egy linkkel, a 18 szinten egy link ugyanazzal a jogszabállyal, erre a 17. le van pontozva a 18 meg fel.... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
2023. máj. 25. 19:38
 22/69 anonim ***** válasza:
74%
A 17. válasz nem a megfelelő passzust idézte.
2023. máj. 25. 19:39
 23/69 anonim ***** válasza:
60%

20!

Akkor van joguk ha erről van egy jogerős bírósági ítélet. Itt nincs ilyen. Amíg nincs ilyen, addig annyi joguk van, amennyit a kérdező ad nekik.

2023. máj. 25. 19:40
 24/69 A kérdező kommentje:
És egy olyan személy mennyire számít nagyszülőnek aki csak b*szogatja a fiam nagyanyját? már elnézést a kifejezésért… mert ugyebár ő is megjelent
 25/69 A kérdező kommentje:
Én is ugyanúgy gondoltam ahogy #23 mondja
 26/69 anonim ***** válasza:
39%

Ugyanannyira nagyszülő az exed anyja is, mint a te szüleid.

"Akkor van joguk ha erről van egy jogerős bírósági ítélet. Itt nincs ilyen. Amíg nincs ilyen, addig annyi joguk van, amennyit a kérdező ad nekik."

Feltételezés, semmi egyéb. Egyéb hiszti?

2023. máj. 25. 19:41
 27/69 anonim ***** válasza:
33%

26!

"Ezt régebben az ügyvédem is megmondta hogy amíg a nagyszülők hivatalosan nem lépnek addig csak neki vannak jogai. Szóval gondolom ő jol tudja."

Egyéb hiszti?

2023. máj. 25. 19:43
 28/69 anonim ***** válasza:
60%

Az az ügyvéd vagy:

- Emeletes kretén és átverte a kérdezőt

- Nem mondott ilyet.

Hajlok az utóbbira, a jogszabályokat linkeltük és idéztük is. Tisztán és világosan jelezve, hogy joga van a nagyszülőnek is kapcsolattartásra.

2023. máj. 25. 19:57
 29/69 A kérdező kommentje:

Akkor utolsó kérdés

Mi értelme a kijelölt havi 1-2 órának? meg az eféle kijelölt láthatásnak ha elmondásotok szerint enélkül is can joguk(mert max annyit kapnak a nagyszülők)

2023. máj. 25. 20:00
 30/69 A kérdező kommentje:
Amugy volt egy “hisztim” amire nem valaszoltal ugyhogy meg elhetned a vagyaid kicsit
2023. máj. 25. 20:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!