Szerintetek ilyen esetben megkérhetem a páromat, hogy ne hozza láthatásra a gyermekeit néhány hétig, ha ő ezt magától nem ajánlotta föl?
A kisebbik lánya csoportjában többen bárányhimlősek, a kislányon még nincsenek pöttyök, de arra panaszkodik, hogy mindenhol viszket a bőre. A dokijuk azt mondta, még nem tudja megmondani elkapta-e. A nagyobbik lányon már van pár pötty.
Sem én sem a gyermekeim nem voltunk még bárányhimlősek. A gyerekek ugyan be vannak oltva, de én nem és 14 hetes terhes vagyok.
Igazából anyukám úgy emlékezett, hogy már voltam bárányhimlős, de az orvosi papírjaimban ennek nyoma sincs, sőt egy műtéti adatfelvételes lap másolatán az van, hogy nem voltam.
A párom volt felesége rendes volt és direkt felhívta a páromat tegnap, hogy figyelmeztessen minket, de a párom azt mondta nem szükséges elhalasztani a láthatást. Utólag kiderült, hogy fogalma sincs, hogy ebből baj is lehet.
Szerintem is.
A párod volt bárányhimlős? Ha nem, akkor mindegy, mert ha ő elkapja, akkor utána ti is.
Én felnőtt koromban kaptam el, hát nem volt egy leányálom.
Tévedés!
A lappangási idő alatt nem fertőz, csak a hólyagos kiütések megjelenésekor és előtte 1 nappal.
A lappangási idő 10-21 nap között van, ekkor nem fertőz, csak az utolsó naptól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!