A közös képviselőnek kell megszüntetnie a falban lévő méretlen strangot, ha ázás van miatta, vagy a lakó feladata?
Kívülről ázik a fal kb fél méter magasan és dagad tőle a vakolat, pereg le.
Nálam a lakásban falon kívül fut a vízcső és nem szivárog, ráadásul azon a részen nem is halad, vizont van ott egy kádam, de belülről ugyebár csempe van.
Akkor ehhez nekem mint lakónak van közöm? Vagy valami "szakértő" állíthaja ezt szakvéleményben, hogy én áztatom a falat belülről kifelé?
Egyébként nem szokásunk fröcskölni a vizet a csempére.
Mit tehetek?
Már kérdezted, tökéletes választ kaptál (többet is).
Biztos hogy a csőtől van és nem más ( zuhanyzó, lefolyó stb) okozza?
2!
Nettó hülyeség.
Ha a lakás alatt megy ki a közös vezeték akkor az azért nem közös mert "vízszintes"?
Semmi egyenlőre, végül általam történt megállapításra került, hogy az "ázott faltól" pár méterre van egy öklömnyi lyuk az udvari beton tábláin, amelyek között a dillattációs bitumen erősen hiányos, és alatta a lyukakon át több mint 10 centis lyuk látható. Mivel az udvari csatornaösszefolyó "zagy" aknája a fal mellett van, így valószínüleg abbba távozott a betontáblák alatti töltőhomok nagyrésze az udvar felől, így ebből következően a táblák alá nagyobb mennyiségű csapadék képes begyűlni, továbbá mivel az "ázott" pergő vakolatú problémás falszakasz mellett halad el a gázcső amelynek alagsori átvezetése nyilván megsérti az alap és a lábazat vízszigetelését, amely egyébként az alagsorból is látható, így a csapadékvíz felszivárog és szétterjed a problémás falszakaszon. Továbbá a szembe levő falszakaszon amely mellett egy betonlépcső is van az emeletre, újabb ázás jelent meg szintén az udvar felől.
Ezt így pár fotóval dokumentáltam, leírtam a kpv-nek, elfogadta és kb ennyiben is maradt a dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!