Hogy lehet, hogy én semmit nem tudok erről a házról?
Van egy ház, amit többen örököltünk. Apukám részét kapásból 6-an. Nem most, több, mint 20 éve. Sikerült végre kideríteni, hogy új helyrajzi számot kapott és le tudtuk kérni a tulajdoni lapot. Kiderült, hogy az egyik feltesom eladta valakinek a részét, valaki haszonelvezo, van akinek eletjaradek jogcímen van a nevén. Rengeteg olyan név, aki nem is a rokonunk. Mindez azután már, hogy megkaptam az oroklesrol a határozatot. A földhivatalban annyit mondtak, hogy jegyzőhöz menjek, ha többet akarok tudni.
Ráadásul az egyik tulajnak tartozása van, behajtó cég is szerepel a tulajdoni lapon.
Nem értem hogy mindezekről hogyhogy nem tudtam eddig semmit, vagy ez normális?
Miért kellett volna tudnod róla?
Már bocs, de Apád sara lett volna, (és persze a gyámodnak is), hogy elmondja Neked, hogy a halála után esetleg mivel gazdagodhatsz....
Ha nem tette meg, akkor így jártál.
Jogilag nem kell tudnod olyan ingatlan tulajdonosi viszonyairól, aminek nem vagy a tulajdonosa.
Most viszont már más a helyzet.
#9 "2000-ben kaptam az oroklesrol papírt, de sokáig nem is tudtam róla, mert a gyamom kapta."
Akkor a többi értesítést is a gyámod kapta csak neked nem beszélt róla.
Tulajdonképpen most miért írtad ki a kérdést? Nekem ez nem derül ki.
Ha jól értem, a nevedre írták az ingatlan egy tulajdoni hányadát.
Ahogy írják itt, mindenki azt tesz a saját tulajdonával, amit akar. El lehet adni, el lehet ajándékozni, hitelt lehet rá felvenni, stb.
Eladás esetén elővásárlási jogod lett volna, mint résztulajdonosnak, erről valószínűleg küldtek, vagy megpróbáltak küldeni értesítést. Szerintem vagy a gyámod kapta, vagy visszament a feladónak, hogy címzett ismeretlen. De megvetted volna, vagy mi a probléma lényege, amiért zavar, hogy nem kaptál értesítést? Te most mit szeretnél, mi legyen a részeddel? A jegyzőtől mit vársz, mit akarsz megtudni?
Örököltem, így került a nevemre.
A többi tulaj kapott értesítést a terhelésről illetve arról is, hogy új helyrajzi számot kapott az épület, illetve belterület lett, csak én nem. Mindez már akkor történt ,mikor nagykorú voltam bőven, tehát semmi köze a gyamomnak ehhez. Állítólag ki is volt adva a ház, nem hiszem, hogy ehhez sincs közöm , ahhoz, hogy a többi tulaj úgy rendelkezik felette, mintha kizárólag az övé lenne, és ő van felháborodva, ha rákérdezek. Illetve mindenki sumakol és tereli a szót. Ez zavar. Gondolom titeket a helyemben nem érdekelne az egész. De mindegy én sem tudom miért írtam ki a kérdést,nyilvánvaló, hogy nem is fogok választ találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!