Hogy lehet, hogy én semmit nem tudok erről a házról?
Van egy ház, amit többen örököltünk. Apukám részét kapásból 6-an. Nem most, több, mint 20 éve. Sikerült végre kideríteni, hogy új helyrajzi számot kapott és le tudtuk kérni a tulajdoni lapot. Kiderült, hogy az egyik feltesom eladta valakinek a részét, valaki haszonelvezo, van akinek eletjaradek jogcímen van a nevén. Rengeteg olyan név, aki nem is a rokonunk. Mindez azután már, hogy megkaptam az oroklesrol a határozatot. A földhivatalban annyit mondtak, hogy jegyzőhöz menjek, ha többet akarok tudni.
Ráadásul az egyik tulajnak tartozása van, behajtó cég is szerepel a tulajdoni lapon.
Nem értem hogy mindezekről hogyhogy nem tudtam eddig semmit, vagy ez normális?
"Kiderült, hogy az egyik feltesom eladta valakinek a részét, valaki haszonelvezo, van akinek eletjaradek jogcímen van a nevén. "
Erről a féltesód tud, vagy menjen a Rendőrségre bejelneteni, hogy valaki a nevében aláírt? ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentést? Hány írásszakértőre gondolsz, hányat vigyen? Főleg ha nem írt semmit alá.
Nem értem. Kiderült, hogy az egyik feltesom eladta valakinek a részét, ezt ő mondta. Olyan emberek tulajdonosok, akik azt sem tudom kicsodak.
Az, hogy nem tartom a kapcsolatot a rokonaimmal, az az én dolgom, külön nőttünk, fel, én pl intézetben.
Egyetlen papírom van a házról , ami 2000-ben érkezett, ha rokontol érdeklődtem utána, azt kaptam, hogy pénzéhes vagyok és menjek dolgozni, helyrajzi szám alapján nem tudtunk elindulni, mert semmit nem találtunk, utólag kiderült, hogy megváltozott, a földhivatalban pedig jegyzőhöz küldtek, mert ő nem tud segíteni.
"Nem értem hogy mindezekről hogyhogy nem tudtam eddig semmit, vagy ez normális?"
A kérdésed alapján csak most lett a tied a ház egy része. Eddig tehát nem volt a tied, így nem is kellett hogy tudj arról mi van a házzal, kik a tulajdonosok.
A háznak ha több tulajdonosa van akkor mindenki azt tesz a tulajdonrészével amit akar. Egyedül eladáshoz van elővételi joga a többieknek. Ha neked még nem volt benne tulajdonod akkor nem kellett hogy értesítsenek arról se ha eladják vagy elajándékozzák a maguk részét.
2000-ben kaptam az oroklesrol papírt, de sokáig nem is tudtam róla, mert a gyamom kapta.
Egy másik tulaj kapott papírt a tartozásról, attól függetlenül, hogy nem neki van tartozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!