Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha 4 éve körülbelül megbüntett...

Ha 4 éve körülbelül megbüntettek Svájcba vonaton bliccelésért hazafele, de nem kaptam róla még azóta semmit akkor lehet még belőle valami?

Figyelt kérdés

2023. febr. 1. 09:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha megint megbüntetnek, akkor jóval magasabb összegre számíthatsz. És az előzőt is kifizettetik kamatokkal együtt.

Vannk olyan helyzetek is Svájcban, amikor hivatalos papírt kérnek róla, hogy nincs tartozásod, pl. ha lakást akarsz kivenni, vagy esetleg hitelt felvenni, illetve a tartózkodási engedély, állampolgárság megszerzését is akadályozhatja.

Ha nem itt élsz hanem Magyarországon, és nem is tervezel visszajönni, akkor ne foglalkozz vele. Ha mázlid van, nem találnak meg. De én úgy tudom, hogy ilyesmire nincs elévülési idő, és tud meglepetéseket okozni, ha évekig halmozódik.

2023. febr. 1. 09:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne kelljen igazolnod magad Svájcban többé.

Svájc ne lépjen be valami olyan adatbázisba, mint a közlekedési büntetéseknél van már sok országgal kapcs.

2023. febr. 1. 09:47
 3/14 A kérdező kommentje:
De amennyiben Magyarországon élek, a jövőben engem ezért elővehetnek? Továbbá nem tervezek vissza menni. 4 éve engem nem értesítettek ezzel kapcsolatban.
2023. febr. 1. 13:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Gondolom amikor megbüntettek, kaptál valami papírt.
2023. febr. 1. 15:05
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát az 4 éve volt és nincs meg. Azóta semmit nem tudok, bár nem is voltam azóta kint és nem is tervezek. Ebben az esetben mi a teendő? Hagyjam vagy keressek fel valami céget vagy mit csináljak? Ez a kérdés.
2023. febr. 1. 15:38
 6/14 anonim ***** válasza:

Was passiert wenn man SBB Busse nicht bezahlt?

Reisende, welche die Rechnung für eine Fahrt ohne gültigen Fahrausweis nicht bezahlen, werden von den SBB zuerst gemahnt und anschliessend, falls nötig, betrieben. Zudem kann ein Strafverfahren eingeleitet werden. Dieses Vorgehen gilt für in der Schweiz als auch im Ausland wohnhafte Personen.

2023. febr. 1. 16:58
 7/14 A kérdező kommentje:
Vonaton kaptam a büntetést és 4 éve nem kaptam erről semmit.
2023. febr. 1. 17:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Hogy tudnék utána érdeklődni? Meg tegyük fel 100 euros büntetésről lenne szó, akkor ez mekkora lehet ennyi idő után? Ha eddig nem találtak volna meg értesítetéssel, akkor később mi jogosítja fel őket hogy behajtsák értesítés nélkül?
2023. febr. 1. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Írj az SBB-nek e-mailt és kérdezd meg tőlük.
2023. febr. 1. 17:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Tudnál küldeni nekem egy email címet?
2023. febr. 1. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!