Ha 4 éve körülbelül megbüntettek Svájcba vonaton bliccelésért hazafele, de nem kaptam róla még azóta semmit akkor lehet még belőle valami?
Ha megint megbüntetnek, akkor jóval magasabb összegre számíthatsz. És az előzőt is kifizettetik kamatokkal együtt.
Vannk olyan helyzetek is Svájcban, amikor hivatalos papírt kérnek róla, hogy nincs tartozásod, pl. ha lakást akarsz kivenni, vagy esetleg hitelt felvenni, illetve a tartózkodási engedély, állampolgárság megszerzését is akadályozhatja.
Ha nem itt élsz hanem Magyarországon, és nem is tervezel visszajönni, akkor ne foglalkozz vele. Ha mázlid van, nem találnak meg. De én úgy tudom, hogy ilyesmire nincs elévülési idő, és tud meglepetéseket okozni, ha évekig halmozódik.
Ne kelljen igazolnod magad Svájcban többé.
Svájc ne lépjen be valami olyan adatbázisba, mint a közlekedési büntetéseknél van már sok országgal kapcs.
Was passiert wenn man SBB Busse nicht bezahlt?
Reisende, welche die Rechnung für eine Fahrt ohne gültigen Fahrausweis nicht bezahlen, werden von den SBB zuerst gemahnt und anschliessend, falls nötig, betrieben. Zudem kann ein Strafverfahren eingeleitet werden. Dieses Vorgehen gilt für in der Schweiz als auch im Ausland wohnhafte Personen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!