Schobert Norbi ügye miért GVH-s ügy, miért nem büntetőügy?
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Ez alapján Norbi ügyében nem a GVH-nak, hanem az ügyészségnek kellene eljárnia. Ráadásul itt nagyon sok embert csaptak be és különösen nagy értékre történt az elkövetés, így nem 0-2 évet, hanem az 5-10 évet kell alapul venni. Lagzi Lajcsi sokkal kisebb dolog miatt is ül már, miért nem lehet Norbit is hasonlóan elővenni? Vagy azért nem ül még, mert Viktor rokona is érdekelt a cégében?
Kérdező!
Kis hazánk büntetőjogában nem az számít, hogy Norbika a forgalmazás pillanatában már TUDTA-E, hogy a készítményei egy kalap sz@rt se érnek, (és ezért pénz kér a sok hülyétől - így lenne ez a jogtalan haszonszerzési cél) hanem az, hogy ezt LEHET - E BIZONYÍTANI!
És nem, nem valószínű, hogy lehet.
Akkor pedig -bármilyen fájdalmas is egyeseknek - nincs bűncselekmény, "csak" piaci magatartásra tartozó jogsértés.
Én sem szeretem Norbit, de ha nem bionyított a bűncselekmény elkövetése, akkor elég a bírság.
Minden más, ami ennél több, nem jogi kérdés, hanem emberi irigység.
#13: Nem tudom miért vagy ennyire hű hátsónyalója Norbikának, de ez a te dologd. De azt, hogy Norbika tudta, mi sem könnyebb bizonyítani, csupán elő kell venni pár felvételt, ahol orvosokkal és diabetikus szkemberekkel ersztették össze. Egyértelmű a bizonyíték, hogy tudta, és meg is mondták neki. De szerinte minden orvos hülye, csak ő tudja a tutit, mert neki ugye van hozzá megfelelő iskolája.
De nem csak őt kellene elővenni, hanem a termék gyártásában résztvevő embereit is, akik mindehhez a nevüket adták.
"mi sem könnyebb bizonyítani, csupán elő kell venni pár felvételt, ahol orvosokkal és diabetikus szkemberekkel ersztették össze. Egyértelmű a bizonyíték, hogy tudta, és meg is mondták neki."
Ahogy gondoltam: Nem tudod, hogy a bizonyíték mitől bizonyíték...
Ilyen erővel mindenkit börtönbe kéne tenni, aki silány terméket ad el, meg azokat, akik úgy adják el az ingatlant, autót, hogy elhallgatják a hibáit és a vevő számára csak később derülnek ki a negatívumok.
Ha ennyire nem tetszik, ami történt, te is beperelheted. Csak azért nem ajánlatos, mert érzelmi és nem jogi alapon fogalmazod meg a dolgokat, és nyilván rámenne egy csomó pénzed fölöslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!