Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kell ahoz tenni hogy...

Mit kell ahoz tenni hogy nagykorúnak számítsak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most egy elég nehéz kérdéssel fordulok hozzátok. 16 éves vagyok és nevelőszülőnél vagyok. Mint kiderült terhes vagyok a barátomtól. Gondolkoztunk azon hogy elvetessük de egyre jobban hajlunk az felé hogy megtartanánk. De hogy kerülhetnék ki a nevelőszülői rendszerből? Hogy költözhetnék a barátomhoz? Mik a teendők sorról sorra? A barátom még csak az idén fogja tölteni a 18at szóval ez is megnehezíti.

2023. máj. 8. 18:42
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim válasza:
77%
Úristen, akik itt osszák az észt dolgoztak ebbe valaha is? Fogalmatok sincs, hogy működik. A putris kisebbségnek is engedelyezik a házasság általi nagykorusitast, sőt ajánlják is.
2023. máj. 8. 19:48
 32/53 anonim ***** válasza:
83%
Mitől lenne bűncselekmény meséld már el.
2023. máj. 8. 19:52
 33/53 anonim ***** válasza:
6%

#29 És én nem ugyanezt mondtam, te nagyokos? Az értelmi, illetve felfogó képességedet elnézve téged is nagykorúsítottak 16 évesen, amikor még javában az 5. osztály padját koptattad.

És igen, a terhesség elég nyomós indok az engedélyezésre a mai gyakorlatban,és a gyámhatóság engedélyezni szokta erre való tekintettel.

2023. máj. 8. 19:56
 34/53 anonim ***** válasza:
92%
Én azon vagyok megdöbbenve, hogy a kérdező teljesen komolyan gondolja, hogy az alig 18 éves pasija majd keres annyit, amiből egy 3 tagú családot albérletben fenntart. Látszik, hogy ez a kislány semmit nem tud a világról, az albérlet-árakról (arról már nem is beszélve, hogy csecsemővel/kisgyerekkel hatalmas mázli kell, hogy egy bármilyen kis lakást egyáltalán kiadjanak az embernek). A gyerek baromi sok pénzbe kerül, és ahogy nő, egyre többe... szerencsétlen baba, nem jó helyre születne. Gondoljátok meg.
2023. máj. 8. 20:19
 35/53 anonim ***** válasza:
0%
#31 nem hazugság.
2023. máj. 8. 20:38
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
De ki tudnak akasztani az ilyen szánalmas libák.. semmi realitásérzéke se neki, se a csávójának, és majd a gyerek fog szenvedni, csak mert idióták a szülei. Nem kéne hagyni hogy minden félhülye szaporodjon, jóval kevesebb bántalmazott, lelkileg megnyomorított gyerek lenne.
2023. máj. 8. 22:16
 37/53 anonim ***** válasza:
94%
Kiss Józsika! Linkeld be a vonatkozó jogszabályt, mely szerint bűncselekmény az abortusz!
2023. máj. 8. 22:30
 38/53 anonim ***** válasza:
93%
Hol bűncselekmény józsika? Timbuktuban? Mert Magyarországon nem...
2023. máj. 8. 22:35
 39/53 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen képtelen vagy felfogni, hogy mit jelent egy gyerek. Ha más nem, akkor próbálj meg arra gondolni, hogy hova születne. Ne legyél önző, egy gyerek nem annyi, hogy kipottyantod magadból .
2023. máj. 8. 23:44
 40/53 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy úgy van h ha a bíróságon át kell esned vmi nagy vizsgálaton/kivizsgáláson és habnagyon rossz az anyagi helyzeted akkor lehet el vetettni de aznelött nagyon ki vizsgálnak
2023. máj. 9. 07:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!