Mit kell ahoz tenni hogy nagykorúnak számítsak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Most egy elég nehéz kérdéssel fordulok hozzátok. 16 éves vagyok és nevelőszülőnél vagyok. Mint kiderült terhes vagyok a barátomtól. Gondolkoztunk azon hogy elvetessük de egyre jobban hajlunk az felé hogy megtartanánk. De hogy kerülhetnék ki a nevelőszülői rendszerből? Hogy költözhetnék a barátomhoz? Mik a teendők sorról sorra? A barátom még csak az idén fogja tölteni a 18at szóval ez is megnehezíti.2023. máj. 8. 18:42
22/53 anonim válasza:
Lepontozhattátok a 17-est, de neki van igaza. A házassághoz nagykorúnak kell lenni. Nem úgy van hogy kiskorú házasodik-ugyanis nincs joga hozzá- és ettől hopp, nagykorú lesz.
23/53 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye ne legyetek ilyen lekezelőek! Leirom mégegyszer hgy csak pár hónapig kéne átvenni a gyámságot a szüleinek és ők ajánlották fel nem mi akartuk!
A gyerekkel meg kapcsolatban először vetetni szerettünk volna mivel nem nem azert lettem terhes mert en azt akartam. Véletlenül sikeredett. De miután meghalgattatnak az emberrel egy szívhangot kiváncsi lennék ki hogy döntene
2023. máj. 8. 19:34
24/53 anonim válasza:
De, hülye vagy. Te tényleg azt hiszed, pár hónap alatt rendeződnek a dolgaitok?
25/53 anonim válasza:
#17 Szerintem ne oktass ki. Nem egy és nem kettő nagykorúsításhoz csináltam környezettanulmányt a gyermekvédelmi rendszerben. Pontosan tudom, hogy hogyan működik. És de, az esetek 99,9%-ában azért engedélyezi a gyámhatóság a házasságkötést, mert a lány terhes. Nem mondom, hogy ez egy jó és hasznos gyakorlat, de így működik. Én a magam részéről a negatív tapasztalatok miatt elenyésző esetben javaslom a gyámhatóságnak, hogy engedélyezze a nagykorúsítást. Szerintem nem áll sem a születendő gyermek, sem a terhes lány érdekében. Kiszolgáltatott helyzetbe kerül a fiúnak és annak családjának, mert nincs más opció, ahová mehet. A kisbaba miatt beleragad egy kapcsolatba, ami nem is biztos, hogy működni fog.
26/53 anonim válasza:
NE VETESD EL!
Amúgy is BÜN CSELEKMÉNY
27/53 anonim válasza:
#22 legalább ne osztanád az észt, ha nincs. Olvass utána, ha ennyire nem vagy képben. 16 éves kortól lehet házasodni, és a házassággal nagykorúsítanak.
28/53 anonim válasza:
Te olvass utána józsika. NAGYKORÚSÍTHAT a gyámhatóság, de erre komoly indok kell, és utána házasodhatsz. NEM FORDÍTVA.
29/53 anonim válasza:
De az abortusz bűn cselekmény ha elvetetti a gyereket. Arról van szó
30/53 anonim válasza:
Újabb hazugság: nem bűncselekmény. törvény adta joga elvetetni.. És ha nem lenne idióta, nem is akarna a semmire szülni mikor maga is gyerek, nem bazírozna arra hogy évekig eltarják a seggét azok aki nem felelnek a helyzetért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!