Ha a szomszéd minden alkalommal amikor elsétál a lakásom előtt hangosan köhög, fellengzős hangon beszél, csapkodja a postaládáját és a bejárati ajtót, diszkriminatív megjegyzéseket tesz rám és rongál vagy lop az zaklatásnak minősül?
Száz éve az érzelmi erőszak nem volt definiált fogalom.
"Száz éve az érzelmi erőszak nem volt definiált fogalom."
Na igen, csakhogy azóta eltelt az a bizonyos száz év.....
A világ változott, kérdező.
Nem gondolod, hogy Neked is kéne?
Nem, de mindegy mert amúgy sem engednéd meg.
Költözéssel kapcsolatban is ott tesz keresztbe, ahol tud. A terápia volt az első dolgom, anno.
"Erzelmi erőszak"
Az érzelmek az ember belső, lelki cálaszai a külvilág eseményeire. Tehát csak annyit jelent, hogy TE hogyan reagálsz egy eseményre.
Felnőtt ember esetében a saját érzelmeit mindenki önmaga szabályozza, tehát ennek a fogalomnak, hogy érzelmi erőszak egész egyszerűen nincs értelme. Aki nem képes a saját érzelmeit kontrollálni, annak a terápia a megoldás.
Ha te "megerőszakolva" érzed magad amiatt, hogy a szomszédaid az ajtód előtt beszélgetnek, és nem tudod önmagadon belül kontrollálni és irányítani az erre adott válaszod, az NEM a szomszédok problémája, hanem a tiéd.
Az eseményre te úgy reagálsz, hogy ideges leszel tőle. Másoknak ez a dolog semmilyen érzelmi reakciót nem okoz.
Azon gondolkozz, hogy benned miért vált ki ilyen reakciót, és racionális-e a reakciód egyáltalán, de legalábbis a mértéke?
Ha egy barátod mesélne el neked egy ugyanilyen szituációt, mit tanácsolnál neki?
Azzal egyetértek, hogy a bérházak sok konfliktus forrásai, de a megoldások, és védekező mechanizmusok rendelkezésre állnak.
"Nem, de mindegy mert amúgy sem engednéd meg."
De. Megengedném.... Tőlem azt csinálsz, amit akarsz, mester!
A saját életeted úgy vágod gallyra, ahogy Neked jólesik!
De érdemes lenne a 25 - ös válaszoló sorait magadévá tenned, mert a megoldás ott van, amiket Ö írt.
Csak neked is hajlanod kéne rá.....
Ha otthonról dolgozol a gép elől azt a szomszédod honnan tudja?
Nekem 1 közvetlen szomszédom van, az esetek nagy részében azt sem tudom, hogy itthon van-e vagy nem, és valszeg fordítva is így van vele.
Értem hogy vannak bunkó, unatkozó szomszédok, de szerintem kicsit túlkapod ezt a dolgot, hogy mindent is tudnak rólad.
"Ha otthonról dolgozol a gép elől azt a szomszédod honnan tudja?"
Onnan hogy hallottam amikor beszélgettek róla.
Nem hiszem, hogy onnan tudja, hogy hallod amikor beszél róla.
Csak nekem fura, vannak szomszédaim, de el nem tudom képzelni, hogy bárki tudná mikor ülök le a gép elé, vagy mikor megyek ki a konyhába enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!