Ha a szomszéd minden alkalommal amikor elsétál a lakásom előtt hangosan köhög, fellengzős hangon beszél, csapkodja a postaládáját és a bejárati ajtót, diszkriminatív megjegyzéseket tesz rám és rongál vagy lop az zaklatásnak minősül?
Te is egy ilyen zaklató lehetsz. A minőségi társas együttélés ennél jóval összetettebb. Egyszerű vagy mint a faék. Elnézve a túlnépesedést, a környezetszennyezést és az itt válaszolgatók értelmi minőségét, ez nem túl meglepő.
Ezt birtokháborításnak hívják. A nyugodt életmódhoz neked is jogod van. Van egy bizonyos decibelszint, amit tilos túllépni, nem tudom pontosan a mértéket, de törvényileg meg van határozva. Vegyél egy decibelmérőt, és amikor hangoskodnak, kapcsold be és rögzítsd kamerával az értéket. Ezt küldd be a jegyzőnek, amennyiben a felszólítás nem használ (ezt is rögzítsd).
Neked van igazad, bárki bármit ír, csak magyarisztánban sokak szerint az a természetes, hogy szolgaian nyeljük az ideget és eltűrjük a bunkók faxságait. Én azért első körben a határozott, de udvarias fellépést javasolnám, nincs kizárva, hogy segít.
Éjjel-nappal nyomkodja a kapucsengőmet, a folyosó osztatlan közös tulajdon. Ez is birtokvédelem kategória?
Illetve a gyereke egész nap a folyosón visítozik vagy a szándékos aurába taposást lefedi az érzelmi erőszak kategória és a társasházra vonatkozó jogszabályok szerint az is birtokvédelem kategóriába tartozik?
"........... szándékos aurába taposás................."
Ez a kedvencem.
Nyüszíteni az megy, megoldókulcsot nem ismersz. Veled is csak többen vagyunk.
Ilyen az, amikor a különböző kultúrkörök laknak egymás mellett egy tömbházban.
Te aurás vagy, ők C-type. Nem fér össze a kettő.
(Szia uram! Bevándorlás érdekel?)
Szerintem költözz el, mert a helyzet csak rosszabb lesz idővel. Ha nem tudsz költözni, akkor a nyugtató + terápia segít elviselni a trollokat.
A perre a gatyád rámegy, fölösleges belekezdeni. Veszekedni? Kivel?...
A bosszu meg csak elmérgesíti a helyzetet.
Költözz, vagy nyugtatózz...
Kérdező!
Ahogy olvasom a "problémádat", szerintem neked inkább az élettel van bajod.....
"szándékos aurába taposást lefedi az érzelmi erőszak kategória"
Ha ezzel az emeletes f@szsággal felkeresed a birtokvédelmi ügyintézőt, jó eséllyel azonnal pszichológushoz fog küldeni.
Tegyük hozzá: teljes joggal....
Mi bajod van egyébként?
Miért zavar, hogy mások élnek?
A birtokháborításhoz kell egy meghatározott időszak (este - éjszaka, ez önkori rendeletben van leírva..) és időtartam (viszonylag hosszú ideig, folyamatosnak kell lennie) valamint a társadalmi közfelfogás szerint kell a nyugalom megzavarására alkalmasnak lennie.
Nem az egyéni érzékenységed a döntő!
Nyilván van egy szint, amit nem léphet át senki következmények nélkül. Ez már jogi eljárást vonhat maga után.
De a Te esetedben a lakók nem valósítják meg ezt.
Hogy honnan tudom?
Jogászként volt éppen elég csendháborítási ügyem. Mindkét oldalt képviseltem, úgyhogy tudom, mit vesznek figyelembe.
Amiben Te vagy, az meg se közelíti ezt a szintet.
A TE hiper-érzékenységeddel párosuló szociális tolerancia szinted olyan alacsony, hogy téged még az is zavarna, ha egyedül lennél bolygón!
Más dolgokra is volt és van precedens amiket nem részleteztem. Azokat írtam le, amik hirtelen eszembe jutottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!