Ha a szomszéd minden alkalommal amikor elsétál a lakásom előtt hangosan köhög, fellengzős hangon beszél, csapkodja a postaládáját és a bejárati ajtót, diszkriminatív megjegyzéseket tesz rám és rongál vagy lop az zaklatásnak minősül?
Kifigyeli mikor járok dolgozni és mindig 10 perccel indulás előtt kezd el hangoskodni az ajtóm előtt. Ha munkahelyet váltok akkor alkalmazkodik.
A másik szinteken lakó nyugdíjas öregasszonyok dettó. Ha hajnali kettőkor dolgozok otthon a számítógépen, pont akkor kel fel pisilni törve-húzva. Rendszeresen használják a kifigyeltem szót.
Megfigyeltem, hogy figyelik mikor fekszem le vagy kelek fel és mindig úgy időzítenek. Ha az utcán látnak, próbálnak megfélemlíteni. Szándékosan nagy zajt csapva csinálnak mindent és a legrosszabbkor ejtik le a súlyos tárgyakat amivel hatalmas zajt csapnak. Akkor mennek mosdóba vagy esznek amikor én is (hallom). Ilyen megfelelési kényszeres viselkedés jellegű a probléma, mintha rosszindulatú megkeseredett szürkeeminenciások lennének. És a viselkedésük kortól függetlenül mindenkire ragályos.
Szerintem sürgősen menj el a házidokidhoz, és így ahogy nekünk írtad, ugyanígy mondd el neki az aggályaidat, és a kapott beutalóval azonnal menj a szakorvoshoz.
Amennyiben trollkodsz, akkor csak szimplán szégyelld magad.
Sok ember panaszkodik ilyen esetekről, ha nem hiszed akkor nézz utána. Társasházakban ez nagyon is valós probléma hogy az emberek ölik egymást, csak nem ebben a témában teszik fel a kérdést. A Fidesz-kormány pont ugyanezt csinálja.
Nem jó, hogy magánéletre vágyom, ami isten adta jogom? Hogy a megbuggyant, demens, kapcsolatfüggő embereket kezelni kell?
Szinte minden ismerősöm ismer ilyen szomszédot, pedig a többség kertes házban lakik. Megpróbálják a társasházat kisajátítani maguknak vagy legalábbis próbálnak úgy viselkedni.
Te nem magánéletre vágysz, kérdező, hanem arra, hogy mindenki hagyjon békén téged!
A társas együttélésnek az a formája zavar Téged, amit egy átlag - lelkileg rendben lévő ember - fel se vesz, mert az ingerküszöbét nem érik el.
A problémád lelki - pszichés eredetűek, így segítségre (pszichológus) lenne szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!