Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nyugdíj mellett dolgozó...

Nyugdíj mellett dolgozó pedagógust elküldhetnek-e szerződése lejártakor, ha van a helyére nem nyugdíjas, a feladatkörre alkalmas, azt vállaló pedagógus?

Figyelt kérdés
Meghosszabbították a nyugdíjas pedagógusok foglalkoztatásának lehetőségét nyugdíj mellett... ezért kérdezem

#oktatás #Nyugdíjas pedagógusok foglalkoztatása
2023. máj. 1. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

"...ha van a helyére nem nyugdíjas..."

De nincs. Ennyi. Kinek mit intézett a kormánya!

2023. máj. 1. 21:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek lejár a szerződése akkor nem elküldik hanem vagy kötnek vele új szerződést vagy nem kötnek.

nyilván ha van nem nyugdíjas és teljes állásba kell pedagógus akkor azt fogják szerződtetni és nem a nyugdíjast aki sajnos bármikor kieshet, hiszen már idős ember, könnyen lehet beteg vagy kerülhet kórházba.

2023. máj. 1. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért ne?
2023. máj. 1. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg fog szűnni a munkaviszonyod, ahogyan a 2-es is írja.

HA nem kötnek újat, mert mást akarnak felvenni, még mindig átmehetsz egy másik iskolába, nyugdíj mellett 4 órában is dolgozhatsz, én azt tenném.

2023. máj. 2. 14:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok nyugdíjas, én mennék dolgozni, de nyugdíjasok dolgoznak és ezért kérdeztem van e erre valami törvény, hogy az aktív korú dolgozót kell alkalmazni?!
2023. máj. 3. 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5 Alapból aktív korúakat akarnak mindenhol alkalmazni, a nyugdíjasokat azért foglalkoztatják mert tanárhiány van.

Nálunk is van 2 visszatanító már nyugdíjas kolléga, de ők is csak azért járnak be rész munkaidőben, mert látják, hogy nincs elegendő oktatónk és szükség van rájuk. Ha tehetnék akkor nem járnának vissza dolgozni, csak szeretik annyira az iskolát meg a gyerekeket, hogy megteszik, mert szükséges. de van nyugdíjba készülő kollégám aki már most nem nagyon jár be csak ha nem tudja valami táppénzzel, egyébbel megoldani. Ő nem lesz hajlandó visszajönni nyugdíjasként.

Ha te keresel tanári munkát akkor fel fognak venni bármennyi nyugdíjas kolléga is van most ott. Mert te jövőre is tudsz tanítani meg utána is, ők meg már nem valószínű.

2023. máj. 4. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!