Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek hogyan kérjem...

Szerintetek hogyan kérjem vissza a pénzt?

Figyelt kérdés

Szerelmes voltam egy nőbe és vak voltam, ő viszont semmit sem nyújtott de kigombolt belőlem összesen másfél millió forintot. De nem egyben hanem részletekben. Azzal hogy ő szeret engem mert majd eltöltünk több napokat. Amint az utolsó pénzt odaadtamn neki utána letiltotta a számomat És még neki áll feljebb.

Sajnos nincs róla papir, csak hangüzenet ahol bevallja hogy igen valóbana dtam neki és relative együtt sem voltunk.

Ez nekem tanulópénznek is sok és tudom én voltam a naiv de ez nagyon sok pénz.

Papir nincs róla tehát polgári pert bár elindithatók de papir hiányában nem sok mindent fognak tudni tenni.

Rendőrségtől is megkérdeztem talán a megtévesztéssel feltudnám őt jelenteni, de szintén ha alig vannak bizonyitékok akkor ők se tudnak mit tenni az ügyben.

Tehát legális úton nem sok esélyt látok. És nem csak készpénzt csalt ki belőlem hanem sokszor volt nálam, én még a szülőkkel lakok, és mindent elvitt a szobámból rengeteg cuccaimat csak úgy.

Elvileg ennek a nőnek amit segitett a rendőrség kideriteni mások i már fel jelentették hogy eltulajdonitott dolgokat, de senki nem tudott mit tenni ez ügyben.

Szerintetek mit csináljak? Mert teljesen felemészt az egész dolog. Ez nagyon nagyon sok pénz.

2023. ápr. 30. 17:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehettél ilyen hülye?! Nőnek csak akkor adunk pénzt, MIUTÁN megdugtuk!
2023. ápr. 30. 20:17
 12/25 A kérdező kommentje:
11-es: Tudom més már késő bánat. :( De akkor is kell valahogy vissza a pénz. Tudom hogy hülye meg naiv voltam
2023. ápr. 30. 21:19
 13/25 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

Bocsánat, ha ostobaságot mondok, de ezt írod:

"Sajnos nincs róla papir, csak hangüzenet ahol bevallja hogy igen valóbana dtam neki és relative együtt sem voltunk." A hangüzenet nem ér semmit?

Tudom, hogy papír nélkül nem sokat lehet tenni, max. azt, amit a 3-as hozzászóló írt. De ha beismeri,-gondolom megőrizted a hangüzenetet-, akkor sem érdemes elmenni a rendőrségre? Vagy ez alapján küldeni neki a fizetési meghagyást?

2023. ápr. 30. 23:16
 14/25 A kérdező kommentje:

13.a De elvileg igen, de a rendőrség nem foglalkozik ezzel. Ez polgári peres eljárás. De ott meg kellennek a bizonyitékok. Amit a 3 as irt ő mire gondol konkrétan?

Betörni nem törhetek be a lakásába, kulcsát nem tudom elvenni, a lépcsőház be van kamerázva.

Elcsipni nem tudom, mert sok neki a férfi ismerőse és félek hogy rámküld majd egy verő embert vagy akárkit,

A nő egy pszihopata, sajnos én is későn jöttem erre rá. Nem csak vele baott ki.

2023. máj. 1. 09:52
 15/25 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

A hangüzenet nem nálad van? Az önmagában nem elég bizonyíték? Mert akkor miért kellene elmenned a hölgy lakására?

Egy ügyvéddel megpróbálnék beszélni a helyedben.

2023. máj. 3. 06:08
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Közjegyzővel küldjél neki fizetési felszólítást, ha nem mond ellent 15 napon belül, akkor behajtható. Jó eséllyel nem fog komolyan venni, de azzal nem jár jól.
2023. máj. 13. 22:34
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
Integess szépen a pénzednek, pá-pá. Legközelebb talán óvatosabb leszel.
2023. máj. 21. 19:45
 18/25 anonim ***** válasza:
Talán csapdát lehet neki állítani, de ehhez kell valaki, aki eljátssza a szerepet, meg kezeli a rejtett testkamerát. Ez mindenképp pénzbe kerül, de esetleg a többi áldozattal lehet majd egyesíteni az ügyet. Érdemes profikat keresni, esetleg magánnyomozót.
2023. máj. 22. 17:54
 19/25 A kérdező kommentje:

18as ebben nem tudnál nekem segíteni?

Mert nem rossz ötlet amit irtal

2023. máj. 22. 18:28
 20/25 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos az ötlet eredetileg akkor jutott eszembe, amikor csicskatartóknál dolgoztam életem egyik nehezebb szakaszában és ott durva lelki bántalmazások, adócsalások, meg mindenféle nem is pontosan tudom milyen egyéb gyanús ügyek folytak.

Kicsit autisztikus vagyok, sajnos az ilyesmit nehezen tudtam életem során kivédeni.

Most más jellegű ügyekbe keveredtem bele. Ugyan végre az anyagi függőségekből kiszabadultam - a matematikai- és programozástudásom volt az, amit a betegségek többé-kevésébé megkíméltek, így igen jó állást kaptam távmunkában egy külföldi cégnél - de most idős hozzátartozóról kell gondoskodmom, aki viszont szintén rossz helyzetbe keveredett alkoholizmusa miatt.

Most kapásból nem tudok több ötletet, minthogy a netről szerezhető adatokból kiindulni, és lehetőleg több szakembertől (legalább egy ügyvéftől, és egy magánnyomzótól függetlenül, hogy két független forrás legyen) konzultációt kérni.

Talán a bűncselekmény okozta trauma, lelki györelem mérsékelhető (és ez is lehet fontos meg hasznos), bár a költségek miatt a kárnak esetleg csak egy része fog megtérülni (vagy talán az sem, sajnos nem értek a területhez magam sem). Sajnos nem tudok többet a kilátásokról, mint egy átlagember, ezért én szakmai konzultációkkal kezdeném a dolgot, hogy mindjárt az elején lehessen egy kép az esélyekről.

2023. máj. 22. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!