Hogyan kérjem vissza a pénzt amivel tartozik?

Készíts egy dokumentumot, amiben kitűzöl egy határidőt, amikor is ő vissza KELL, hogy szolgálja a pénzt.
Azt is fogalmazd meg benne, hogy a pénz visszaadásánál egy dokumentumot írtok majd alá; az egyik aláírott példány Nálad lesz, a másik nála.
Azt a dokumentumot, amit az első bekezdésben írtam nyomtasd ki két példányban, írja alá; egyik példány Nálad legyen, másik nála.
Ha eljön a kitűzött dátum és nem adja vissza, akkor lesz írásos bizonyítékod ellene, tehetsz feljelentést; azt pedig nem hazudhatja, hogy ő pedig visszaadta a pénzt, mert kérni fogják tőle az ezt igazoló doksit, hogy te aláírtad, hogy átvetted a pénzt.
(Legközelebb pedig így adj kölcsön bárki másnak; hogy a pénz mellé aláiratsz egy papírt, amiben megszabsz egy határidőt, ami alatt neki a pénzt vissza kell Neked adnia.)

Nekem 10 Ft - 50.000 Ft-ig mindent megadtak időre. Felette papírt írtam róla, akárki kérte, aki nem családtag. Meg is adták időre.
Én a nyakára járnék. Ha emiatt megorrol vagy ennek ellenére sem adja meg, akkor kiderült, hogy egy többé-kevésbé rongy emberről van szó, akivel a további kapcsolatot nem érdemes erőltetni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!