Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan kérjem vissza a pénzt...

Hogyan kérjem vissza a pénzt amivel tartozik?

Figyelt kérdés
Egy régi jó barátom tartozik nekem egy kis pénzel amit lassan 1éve nem akar visszafelé adni. Külföldön dolgozom és csak 4 havonta jàrok haza 2hétre,de mikor otthon vagyok kerül vagy nem hozza fel a témát. Annó mikor ő dolgozott külföldön akkor én is fél év után adtam vissza neki amivel én tartoztam. Legutóbb mikor ràkérdeztem kololyabban akkor dühösen azt felelte, hogy mit fosok és majd ide adja... Ez fél éve volt. Nem akarok vele összeveszni egt kis pénzen, de jól esne ha vissza adnà.

2019. márc. 27. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Készíts egy dokumentumot, amiben kitűzöl egy határidőt, amikor is ő vissza KELL, hogy szolgálja a pénzt.

Azt is fogalmazd meg benne, hogy a pénz visszaadásánál egy dokumentumot írtok majd alá; az egyik aláírott példány Nálad lesz, a másik nála.

Azt a dokumentumot, amit az első bekezdésben írtam nyomtasd ki két példányban, írja alá; egyik példány Nálad legyen, másik nála.

Ha eljön a kitűzött dátum és nem adja vissza, akkor lesz írásos bizonyítékod ellene, tehetsz feljelentést; azt pedig nem hazudhatja, hogy ő pedig visszaadta a pénzt, mert kérni fogják tőle az ezt igazoló doksit, hogy te aláírtad, hogy átvetted a pénzt.

(Legközelebb pedig így adj kölcsön bárki másnak; hogy a pénz mellé aláiratsz egy papírt, amiben megszabsz egy határidőt, ami alatt neki a pénzt vissza kell Neked adnia.)

2019. márc. 27. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Ezért ne adj kölcsön senkinek. Én se szoktam kölcsön adni, amit adok nem várom vissza, úgy is adom.
2019. márc. 27. 12:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Én ha tartozom az az első, hogy vissza adom, vagy ha nem tartozik az országban akinek tartozom lerakom, hogy ha itthon lesz vissza adjam....
2019. márc. 27. 12:54
 4/5 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Nekem 10 Ft - 50.000 Ft-ig mindent megadtak időre. Felette papírt írtam róla, akárki kérte, aki nem családtag. Meg is adták időre.

Én a nyakára járnék. Ha emiatt megorrol vagy ennek ellenére sem adja meg, akkor kiderült, hogy egy többé-kevésbé rongy emberről van szó, akivel a további kapcsolatot nem érdemes erőltetni.

2019. márc. 27. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:
minden alkalommal kérdezz rá, ha találkoztok, vagy hívd fel néha. Nehogy már neked legyen kellemetlen. Konkrét időpontban egyezzetek meg, ne egy "majd odaadom"-ban, mert az soha nem fog megtörténni.
2019. márc. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!