Barátnőm (én is nő vagyok) tartozik nekem 10000 forinttal. Nagy szükségem lenne arra a pénzre, ugyanakkor tudom, hogy ők is rosszul állnak anyagilag. Hogy kérjem vissza a pénzemet?
Már 2 hónapja oda kellett volna adnia, de mindig közbe jött neki valami. Ezt én meg is értem, de most a sulikezdés előtt én is be akarnék vásárolni a gyerekeimnek, amihez a nála lévő pénz is fontos lenne. Mit mondjak, vagy hogyan beszéljek vele, ha nem akarom, hogy összevesszünk? És ha megint haladékot akar (amellett, hogy tudja mi a helyzet nálunk), akkor mit válaszoljak?
Köszi mindenkinek!
Ha már két hónapja haladékot kér, akkor most legyél nagyon határozott. Mondd meg neki, hogy te azért nem fogsz mástól kölcsön kérni, mert ő ilyen rosszul áll - az iskolakezdés kiadásaiba pedig betervezted ezt az összeget. Mondhatod azt is (mert lehet, hogy így is van), hogy az arra félretett pénzből adtál neki.
Nagyon nehéz helyzet, de ha emiatt ő megsértődik, akkor ne magadat okold.
Ha most is engedsz, akkor szerintem arról a pénzről le is mondhatsz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!