Várjak még a szemüvegre, vagy kérjem vissza a pénzt?
30 évesen most voltam először szemorvosnál, és szemüveget csináltattam. Semmi extra, nem spéci lencsékről van szó, és azt igérték, hogy legfeljebb 7 napon belül elkészül. Mindent előre kifizettem, de ennek már 8 hete. 10 napig vártam a hivást, aztán elmentem, gondolván elveszitették a számom és azért nem értesitettek. Azóta hétről-hétre ez megy, igérgetik, hogy napokon belül kész lesz.
-0,5 / -1,25ös szemüveget kapok, szóval nem életbevágóan sürgős, és ha 30évig elvoltam nélküle akkor kibirnék még néhány hetet, csak bosszantó, hogy kifizettem és nem teljesitik az igéretüket.
Akkor ez minek számít? Elállás?
"A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta, olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő."
Esetleg hibás teljesítés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!