Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Várjak még a szemüvegre, vagy...

Várjak még a szemüvegre, vagy kérjem vissza a pénzt?

Figyelt kérdés

30 évesen most voltam először szemorvosnál, és szemüveget csináltattam. Semmi extra, nem spéci lencsékről van szó, és azt igérték, hogy legfeljebb 7 napon belül elkészül. Mindent előre kifizettem, de ennek már 8 hete. 10 napig vártam a hivást, aztán elmentem, gondolván elveszitették a számom és azért nem értesitettek. Azóta hétről-hétre ez megy, igérgetik, hogy napokon belül kész lesz.

-0,5 / -1,25ös szemüveget kapok, szóval nem életbevágóan sürgős, és ha 30évig elvoltam nélküle akkor kibirnék még néhány hetet, csak bosszantó, hogy kifizettem és nem teljesitik az igéretüket.

2021. jún. 4. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg beírhatsz a vásárlói könyvbe, hátha megsürgeted ezzel a dolgot.
2021. jún. 4. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez minek számít? Elállás?

"A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta, olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő."

Esetleg hibás teljesítés?

2021. jún. 4. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Még egy utolsó kört tegyél amiben megemlíted nekik, hogy ez az utolsó reklamációd, ha ezután sem lesz kész 5 napon belül akkor kéred vissza a pénzt, ha erre sem hajlandóak akkor fogyasztóvédelemhez fordulsz. Nekünk 2 nap alatt elkészült a szemüveg, a 8 hét enyhél szólva pofátlanság.
2021. jún. 4. 12:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hibás teljesítés, de ezek után biztos máshol csináltatnám.
2021. jún. 4. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
De mit lehet ilyenkor csinálni? Késedelmi kamat? Árleszállítás? Békéltető?
2021. jún. 4. 12:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Elmondani boldog-boldogtalannak, milyen jó kis bolt az.
2021. jún. 5. 04:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!