Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki(k)re hasznaljak a zugügyvéd...

Ki(k)re hasznaljak a zugügyvéd kifejezest?

Figyelt kérdés
(egy filmben hallottam az iment)
2023. ápr. 20. 20:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Minden szónak van jelentéstartalma, nem kell ahhoz hivatalos megerősítés.

A zugügyvéd a német vinkeladvokat szóból ered. Annak tükörfordítása. Olyan ügyvédeket neveztek így, akik, bár elvégezték a jogi egyetemet, de rossz eredménnyel, így nem tagozódtak be egyetlen nevesebb, normális irodához sem, hanem, mivel nem volt tőkéjük sem, kávéházak szegleteiben (vinkel) praktizáltak, ott hallgatták meg az ügyfeleiket és ott is írták meg a beadványaikat.

Később, a szocializmus idején ez megszűnt, de a név, hoghy zugügyvéd tovább élt. Elterjedt az a gyakorlat, hogy ügyvédek, akiket eltiltottak a praktizálástól, tovább tevékenykedtek, mivel már volt ügyfélkörük és az aláírásokat más, praxisjoggal bíró ügyvédek szolgáltatták, némi pénzért cserébe.

Ezeket is zugügyvédeknek hívta a szakma.

Te egészen biztos, hogy nem tevékenykedtél zugügyvédként, mivel ehhez a képességeid nagyon kevesek, ráadásul, Magyarországon nem is tehetnéd ezt meg, mivel az ügyvédi, jogászi pálya sokszorosan túltelített, ügyvédi praxist meg amúgy sem tudnál folytatni. A bíróságon azonnal lebuknál, fogalmazónak, lóti-futinak meg ott vannak a bojtárok, szinte ingyen.

Az, hogy esetleg írtál egy-két rabtársadnak valami beadvány-félét, még nem jelent semmit. Ezzel te még zugírász sem lettél, nem hogy zugügyvéd.

2023. ápr. 21. 19:40
 12/15 DK-s ***** válasza:

#11-nek:

Nem mintha érdekelne a rólam alkotott véleményed, csak mindössze felbosszant a nagyképűséged, ezért megkérdezlek:

Honnan veszed a bátorságot hogy bármit is feltételezve rólam, azt tényként sugalld?

Eddig 14 jogerős ítélet született ellenem. (Ez nem azt jelenti hogy 14 ítéletet ültem le)

Ebből legalább 10 ügyben voltam a saját magam ügyvédje, sokszor több hónapos felkészüléssel, a Btk, és rengeteg más jogszabály áttanulmányozásával. A bírósági eljárásrend, a rendőrségi törvény, stb ...

És ez a kb 10 ügy nem 10 tárgyalás volt. XD A B.Roland és 29 társa ellen indult ügy ÖT évig tartott, számtalan tárgylással. Mindegyikre készültem.

Szerinted mennyire volt nehéz bentről ügyfeleket szereznem? De ez veszélyes. Csak olyant vállaltam be, amelyiknél tudtam a megoldást az ügyre.

2023. ápr. 21. 20:41
 13/15 anonim ***** válasza:
60%

"Ebből legalább 10 ügyben voltam a saját magam ügyvédje, "

Na látod, ezért vagy te kutyaütő a joghoz.

Egy vádlott alapvető joga a saját védelmének ellátása. Aki ezzel a jogával él, az nyilván nem lehet zugügyvéd, sem zugírász. Utóbbi ugyanis jogellenes tevékenység.

Attól te nem kerültél közelebb a joghoz, mert elolvastál néhány jogszabályt, mert beleszagoltál a btk-ba, rendőrségi vagy büntetőeljárási törvénybe. Ahogy a barkácsoló sem válik asztalossá egy polcocska házilagos összeütésével.

2023. ápr. 21. 20:51
 14/15 DK-s ***** válasza:

#13-nak:

Te nem csak hogy nagyképű vagy, de mellette iszonyatosan ostoba is.

Kettőnk közül én vagyok az aki tisztában van vele, hogy csak akkor láthatod el a saját védelmed, ha SZABADLÁBON védekezel.

Ha lenne bármi fogalmad is a magyar jogrendről, ezt magadtól tudtad volna.

2023. ápr. 21. 22:39
 15/15 DK-s ***** válasza:

Ismét #13-nak:

Befejezem veled, mert nem áll szándékomban neked bármit is bizonygatni.

Egyébként is csak azt bizonygatod hogy én h'lye vagyok a jogi kérdésekhez, te pedig okos.

Váljék egészségedre.

2023. ápr. 21. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!