Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki(k)re hasznaljak a zugügyvéd...

Ki(k)re hasznaljak a zugügyvéd kifejezest?

Figyelt kérdés
(egy filmben hallottam az iment)
2023. ápr. 20. 20:03
1 2
 1/15 DK-s ***** válasza:
100%

Törvény szerint arra aki megfelelő végzettség nélkül, anyagi ellenszolgáltatás fejében, ügyvédi tevékenységet végez.

Például fizetsz egy jogban jártas volt, vagy aktív bűnözőnek azért, hogy a háttérből segítsen védeni magad a bíróságon.

2023. ápr. 20. 20:07
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Kis, piszkos ügyekkel foglalkozó, pénzért tisztességtelen eszközöktől sem visszariadó ügyvéd.

Avagy, az ügyvédi szakma gyakorlásától eltiltott, kamarából kizárt, de ennek ellenére praxist folytató ügyvéd elnevezése.

2023. ápr. 20. 21:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédi kamarából tiltott, és a praktizálását nem folytatható, kizárt de a jogban jártas személyt.
2023. ápr. 20. 22:46
 4/15 anonim ***** válasza:
3 *hivatalos praktizálását
2023. ápr. 20. 22:47
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
2 nél a pont, ő adta a tökéletes választ
2023. ápr. 20. 22:48
 6/15 DK-s ***** válasza:

#5-nek:

Hibás választ adott, mert nagyon leszűkítette a lehetőségeket, és egyoldalúan nézte. A triviálisan "zugügyvéd"-nek nevezett "valaki" akkor válik zugügyvéddé, amikor megvalósítja a zugírászat vétségét, vagy bűntettét.

Zugírászat

286. § (1) * Aki jogosulatlanul és üzletszerűen ügyvédi, szabadalmi ügyvivői vagy közjegyzői tevékenységet végez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) * A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a zugírászatot ügyvédi, szabadalmi ügyvivői vagy közjegyzői tevékenységre jogosultság színlelésével követik el.

2023. ápr. 21. 18:08
 7/15 anonim ***** válasza:
6 Köszönöm a pontosítást, nekem nagyon tetszik a jog-csak sajnos már lekéstem róla, de ha megint előlről kezdhetném, akkor valószínűleg ezt megpróbálnám..:)
2023. ápr. 21. 18:40
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem pontosított Ő semmit. Egy fogalmatlan kisember, aki azt hiszi magáról, hogy ért valamihez.

A zugírászat egy teljesen más vetület.

Nyilván a "zug" szó téveszti meg a szerencsétlent.

2023. ápr. 21. 18:51
 9/15 DK-s ***** válasza:

#7-nek:

Szívesen.

#8-nak:

Hiába vergődsz.

Olyan hivatalos megnevezés hogy "zugügyvéd" nem létezik, tehát mindenki úgy értelmezheti ahogy akarja. Felőlem aztán lila tehénnek is gondolhatod.

De a zugírászatot elkövető személy ügyvédi munkát végez, anyagi ellenszolgáltatás fejében (üzletszerűen). Még ki is egészítem neked némi háttérinfóval: Ez csak akkor minősül törvénysértésnek, ha olyan iratot készít, amely hivatalos szervnek lesz benyújtva.

És szerintem az egyetlen értelmezhető párosítás az, hogy hogy aki zugírászatot, vagyis jogosulatlan ügyvédi tevékenységet végez, az zugügyvéd. Vagyis illegális, ügyvédi tevékenységet végez.

2023. ápr. 21. 19:26
 10/15 DK-s ***** válasza:

Ismét #8-nak:

Nem érdekel hogy mit gondolsz, én lezárom a lényeggel:

Voltam zugügyvéd ebben az értelmezésben, és nem buktam le.

2023. ápr. 21. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!