Mi van most, ha egy státuszban levő, közalkalmazott pedagógus felmond, de nem akarja letölteni a 2 hónap felmondási idejét? És a tervek szerint mi lesz akkor, ha majd akkor nem akarja letölteni a 6 hónap felmondási időt?
9-es, így van.
Ha az ember visszafizeti azt, amiért nem dolgozott meg, akkor de facto csak a felmondási ideje lett rövidebb. Tehát a törvénnyel nem tudták megnyújtani a felmondási időt. :-)
Én ezt még per nélkül is visszafizetném ilyen esetben, mert azért TÉNYLEG nem dolgoztam meg, és valaki más tényleg megtartotta helyettem azokat az órákat.
A diákok előrehaladásában esett kár meg nem forintosítható. Ráadásul azért csak a diákok szülei perelhetnének, hisz őket érte kár, nem az iskolát. Kötve hiszem, hogy egy távozó tanár miatt a diákok szülei pert indítanának.
"peres úton követelhetik a helyettesítő tanár bérét a felmondás idejére"
Főleg, ha bizonyítani tudják, hogy valóban volt szakszerű(!) helyettesítés - csakhogy mivel épp az a gond, hogy tanárhiány van ugye... :)))
"Ha nem találnak helyette senkit, akkor a tanulók előrehaladásában esett kár lenne még említhető"
Az nem a lelépett tanár bénasága, hogy nem találnak helyette mást, hanem a rendszeré, amelyik csak annyi fizetést tud ajánlani, amennyit. Ha normális bért ajánlana, eleve le se lépne, aki amúgy szeret tanár lenni, csak épp megélni nem tud belőle - de ha lelépne is, simán találnának helyette mást.
"akkor meg a szülők perelnének, hogy fizessen az állam, mert a gyerek nem kap megfelelő oktatást (lásd Gyöngyöspata)."
Hát igen. Ezt már most is bőven megtehetnék sokan...
"A le nem töltött felmondási időre vissza kell fizetned a bruttó béredet. Ehhez azt hiszem bíróságra kell vigyék az ügyet, amit el fogsz veszíteni és akkor a perköltség is teged terhel."
Miért kéne egyből bíróságra vinni? Miért nem egyszerűen írnak egy levelet, hogy ilyen meg ilyen jogszabály alapján fizessek X összeget és kész? Simán kifizetném, ha arról lenne szó, hogy már nem akarok tanítani, hanem inkább elmegyek pénzt keresni. Még lenne is miből. :)
Elolvastam az apróbetűs részt az erre vonatkozó törvényben. Javaslom olvasd el te is.
Nyugodtan vihoghatsz, csak lehet elég nagyot koppansz majd.
Én másra szánnék inkább 7-800000 forintot, vagy többet.
Akkor mentesülsz ha aláírtok egy közös megegyezést.
"Én másra szánnék inkább 7-800000 forintot, vagy többet."
Mert tanár vagy? Az mondjuk két havi fizetés egy rendesebb helyen, nem 3-4 havi tanárként. Matek. Megérheti simán.
A bruttó tanári fizetés jelenleg 300000 fölött van.
Igen tanár voltam és hasonló helyzetbe kerültem.
De nyugodtan csinálj amit akarsz. Sőt a válaszod alapján jobb a gyerekeknek is, ha váltasz. Matek, meg logika.
Rendesebb helyen a nettó 400000 havonta.
"A bruttó tanári fizetés jelenleg 300000 fölött van."
Az átlag talán. Messze nem minden tanáré.
"Rendesebb helyen a nettó 400000 havonta."
Igen, erről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!