Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van most, ha egy státuszban...

Mi van most, ha egy státuszban levő, közalkalmazott pedagógus felmond, de nem akarja letölteni a 2 hónap felmondási idejét? És a tervek szerint mi lesz akkor, ha majd akkor nem akarja letölteni a 6 hónap felmondási időt?

Figyelt kérdés
Mi a következménye most, ha egyszerűen nem megy be dolgozni a felmondási időben, és mi lesz a tervek szerint, amikor a 2 hónap felmondási idő 6 hónapra változik és amikor nem lesznek már közalkalmazottak a pedagógusok? Valami büntetést kell fizetnie? Vagy mi?

2023. ápr. 17. 22:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

9-es, így van.

Ha az ember visszafizeti azt, amiért nem dolgozott meg, akkor de facto csak a felmondási ideje lett rövidebb. Tehát a törvénnyel nem tudták megnyújtani a felmondási időt. :-)

Én ezt még per nélkül is visszafizetném ilyen esetben, mert azért TÉNYLEG nem dolgoztam meg, és valaki más tényleg megtartotta helyettem azokat az órákat.

A diákok előrehaladásában esett kár meg nem forintosítható. Ráadásul azért csak a diákok szülei perelhetnének, hisz őket érte kár, nem az iskolát. Kötve hiszem, hogy egy távozó tanár miatt a diákok szülei pert indítanának.

2023. ápr. 18. 10:51
 12/19 A kérdező kommentje:

"peres úton követelhetik a helyettesítő tanár bérét a felmondás idejére"

Főleg, ha bizonyítani tudják, hogy valóban volt szakszerű(!) helyettesítés - csakhogy mivel épp az a gond, hogy tanárhiány van ugye... :)))

"Ha nem találnak helyette senkit, akkor a tanulók előrehaladásában esett kár lenne még említhető"

Az nem a lelépett tanár bénasága, hogy nem találnak helyette mást, hanem a rendszeré, amelyik csak annyi fizetést tud ajánlani, amennyit. Ha normális bért ajánlana, eleve le se lépne, aki amúgy szeret tanár lenni, csak épp megélni nem tud belőle - de ha lelépne is, simán találnának helyette mást.

"akkor meg a szülők perelnének, hogy fizessen az állam, mert a gyerek nem kap megfelelő oktatást (lásd Gyöngyöspata)."

Hát igen. Ezt már most is bőven megtehetnék sokan...

2023. ápr. 18. 17:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én geográfus és földrajztanár vagyok, még csak most kezdtem, bár semmiképp nem akarok főállásban tanítani, bár csak földrajzzal nehéz is, mert alacsony az óraszám (mert a kormány úgy, ahogy van tönkretette a természettudományok oktatását IS), ettől függetlenül volt iskola, ahol főállásban akartak felvenni, de jeleztem, hogy az kizárt, óraadónál "feljebb" nem megyek. Persze erre is képesek lesznek majd kitalálni valami jó szopatósat, de előbb-utóbb tényleg elérik, hogy csak a nyugdíj előtt állók maradnak és akiknek tényleg szerelmük a tanítás. Én is utóbbiak közé tartozom, de csak tanárként nem lenne értelme működnöm.
2023. ápr. 23. 19:11
 14/19 anonim ***** válasza:
A le nem töltött felmondási időre vissza kell fizetned a bruttó béredet. Ehhez azt hiszem bíróságra kell vigyék az ügyet, amit el fogsz veszíteni és akkor a perköltség is teged terhel.
2023. ápr. 29. 23:55
 15/19 A kérdező kommentje:

"A le nem töltött felmondási időre vissza kell fizetned a bruttó béredet. Ehhez azt hiszem bíróságra kell vigyék az ügyet, amit el fogsz veszíteni és akkor a perköltség is teged terhel."

Miért kéne egyből bíróságra vinni? Miért nem egyszerűen írnak egy levelet, hogy ilyen meg ilyen jogszabály alapján fizessek X összeget és kész? Simán kifizetném, ha arról lenne szó, hogy már nem akarok tanítani, hanem inkább elmegyek pénzt keresni. Még lenne is miből. :)

2023. ápr. 30. 00:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Elolvastam az apróbetűs részt az erre vonatkozó törvényben. Javaslom olvasd el te is.

Nyugodtan vihoghatsz, csak lehet elég nagyot koppansz majd.

Én másra szánnék inkább 7-800000 forintot, vagy többet.

Akkor mentesülsz ha aláírtok egy közös megegyezést.

2023. ápr. 30. 00:21
 17/19 A kérdező kommentje:

"Én másra szánnék inkább 7-800000 forintot, vagy többet."

Mert tanár vagy? Az mondjuk két havi fizetés egy rendesebb helyen, nem 3-4 havi tanárként. Matek. Megérheti simán.

2023. ápr. 30. 09:20
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

A bruttó tanári fizetés jelenleg 300000 fölött van.

Igen tanár voltam és hasonló helyzetbe kerültem.

De nyugodtan csinálj amit akarsz. Sőt a válaszod alapján jobb a gyerekeknek is, ha váltasz. Matek, meg logika.

Rendesebb helyen a nettó 400000 havonta.

2023. máj. 1. 20:37
 19/19 A kérdező kommentje:

"A bruttó tanári fizetés jelenleg 300000 fölött van."

Az átlag talán. Messze nem minden tanáré.

"Rendesebb helyen a nettó 400000 havonta."

Igen, erről beszélek.

2023. máj. 1. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!