Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van most, ha egy státuszban...

Mi van most, ha egy státuszban levő, közalkalmazott pedagógus felmond, de nem akarja letölteni a 2 hónap felmondási idejét? És a tervek szerint mi lesz akkor, ha majd akkor nem akarja letölteni a 6 hónap felmondási időt?

Figyelt kérdés
Mi a következménye most, ha egyszerűen nem megy be dolgozni a felmondási időben, és mi lesz a tervek szerint, amikor a 2 hónap felmondási idő 6 hónapra változik és amikor nem lesznek már közalkalmazottak a pedagógusok? Valami büntetést kell fizetnie? Vagy mi?

2023. ápr. 17. 22:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem ertem, miert nem 40 evben hataroztak meg a tanarok felmondasi idejet...

(Letezik egyaltalan munkahely a pedagoguson kivul, ahol 6 honap a felmondasi ido?)

2023. ápr. 17. 23:00
 2/19 A kérdező kommentje:

Egy másik kérdésnél találtam:

8/9 anonim ***** válasza:

100%

Én annak idején jún. közepén adtam be, amikor véget ért a tanév. Nekem is mondták, hogy a felmondási idő két hónap, de a szabadságot arányosan adják ki, vagyis kb. majd augusztus 1-jétől be kell mennem az iskolába (már ekkor mondtam magamban, hogy aha, majd a l***szt). Már július végén elkezdtek hívogatni, hogy augusztus elsejétől mi lenne a dolgom, én mondtam, hogy aha-aha, de nem mentem be. Nem is csináltak semmit. Egyszer a könyvtáros is felhívott, hogy menjek be neki tankönyveket pakolászni. Ekkor már beleröhögtem a telefonba és letettem (egyébként ekkor már másik állásom is volt). A bért egyébként elutalták, azzal meg, hogy nem mentem be, azóta sem keresett senki. Ennek már két éve.

2022. febr. 16.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2023. ápr. 17. 23:02
 3/19 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni az összeférhetetlenségi okokat. Biztosan van hasonló mint a rendőröknél a párttagság. Felszólitják az összeférhetetlenség megszűntetésére ha nem hajtja végre kénytelenek elbocsátani.
2023. ápr. 17. 23:06
 4/19 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, ezen én is csak röhögök.

Annyit tudnak elérni, hogy másik közoktatási intézménybe nem veszik fel így. De aki el akarja hagyni az állami közoktatást, az szépen felmond, majd elkezd dolgozni ott, ahol dolgozni akart. Ahol a felmondási idejét kellett volna letöltenie, ott pedig megoldják majd a helyettesítését. Kártérítés? Maximum nem adják meg neki arra az időszakra a fizetést, amikor már nem tartott órákat ott. Na, ennek marha nagy lesz a visszatartó ereje. :-) De mást nem tudnak vele csinálni, mert azon kívül, hogy helyettesíteni kell, más kárt nem okozhatott az intézménynek.

Szánalmas nyomoroncok ezek a Belügyminisztériumban. Tanárhiány van, erre elüldözik a maradékot is. Majd maradnak azok, akik pár év múlva nyugdíjba mennek, meg akik sehova máshova nem kellenek. A fiatalok meg oda se mennek, úgyhogy a természetes elöregedéssel is csak fokozódik a probléma. Majd örülnek az igazgatók, ha egy Bite Zsolt típusú alakot tudnak szerződtetni a legfontosabb órákra. Ja, és aki óraadóként fog dolgozni, arra nyilván nem fognak vonatkozni ezek a kötelmek, úgyhogy egy rakás tanár esetleg átáll óraadónak. Akár heti 20-25 órában is, ami már egy főállásnak felel meg.

2023. ápr. 17. 23:10
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdezem, hogy hogy lehet kijátszani, hanem hogy mi a következménye, ha valaki márpedig nem tölti le a felmondási idejét. Egyszerűen nem megy be dolgozni és kész. (Az új munkahelyére megy, nyilván, vagy egyszerűen otthon marad pihenni.) Akkor mi van?

- Karhatalmilag előállítják? :D

- Vagy arra kötelezi valami törvény, hogy fizessen pénzbüntetést? Ezt már inkább elképzelhetőnek tartom. Ha erről van szó: mennyi pénzt kell fizetnie és mennyi időn belül?

2023. ápr. 17. 23:13
 6/19 A kérdező kommentje:

"másik közoktatási intézménybe nem veszik fel így"

Ja, csak ennyi? :)))) Oké, köszi.

2023. ápr. 17. 23:15
 7/19 anonim ***** válasza:
47%
Aki nem tölti le a felmentési idejét, attól kártérítést lehet követelni, ennyi.
2023. ápr. 17. 23:51
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Passz. Olyan történetet hallottam, hogy a rendőr fel akart mondani, belépett egy pártba.
2023. ápr. 17. 23:52
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg -ezt csak fenyegetésként hallottam - peres úton követelhetik a helyettesítő tanár bérét a felmondás idejére. Szerintem ezt csak akkor ha a távozó bérét kifizetik (annak ellenére, hogy máshol dolgozik), hiszen pénzügyileg különben az iskolát nem éri kár, mert a felmondó tanár is munkabérért dolgozott volna. Ha nem találnak helyette senkit, akkor a tanulók előrehaladásában esett kár lenne még említhető, de nem hiszem, hogy ezt forszíroznák, mert akkor meg a szülők perelnének, hogy fizessen az állam, mert a gyerek nem kap megfelelő oktatást (lásd Gyöngyöspata).
2023. ápr. 18. 10:40
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Megnéztem a munka törvénykönyvében: távolléti díj követelhető a munkavállalótól, ha nem tölti ki a felmondási idejét. Tehát nem kell bizonyítani az anyagi kárt, a felmondó tanár kemény összegre perelhető.
2023. ápr. 18. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!