A tanúvallomás megtagadható, ha nekem abból kellemetlenségem lenne?
Exférjről van szó. Már a házasságunk alatt is sok tisztességtelen dolgot csinált az üzlettársával (bár ezekbe csak részben láttam bele). Váláskor a pénzét természetesen vitte; nem óhajtott sem vagyonmegosztani, sem adózni utána.
Most a volt üzlettárs felesége (válnak ők is) kiborította a bilit.
A két Mr. Üzletember közül a volt üzlettárs a Nagykutya.
Nem szeretnék se rágalmazási pert a nyakamba, se azt, hogy megfenyegessenek, ha nem hallgatok.
Szeretnék ebből kimaradni.
"ezekbe csak részben láttam bele"
Tanúvallomásban csak olyat mondj el, amiben biztos vagy, hogy az említett jogkövetkezményeket elkerüld. Amit csak "sejtesz", amiben csak "hiszel", amit csak "úgy gondoltál", vagy amit csak "meséltek", azt nem tudtad, ekkor a nem tudom, nincs információm a jó válasz. Ha valami régen volt, homályos, ott pedig a "nem emlékszem már hogyan történt". Magadra vagy törvénx szerinti hozzátartozódra terhelőt mondani nem vagy köteles (de mondhatsz, és ha mondasz, az felhasználható!).
Értem, köszi. Hát nem fogok semmire emlékezni.
Nekem ő már nem hozzátartozóm; elváltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!