Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanúskodni fogok. Fel fogják...

Tanúskodni fogok. Fel fogják olvasni az adataim?

Figyelt kérdés

Tanúvallomást kell tennem. Én tettem a feljelentést anno, nem akarom, hogy tudják a nevem, lakcímem stb. Sosem tanúskodtam még, ilyenkor ezeket felolvassa a bíró? (Mert az idézésből nekem ez jön le). Ha lát engem az illető, az nem zavar, de nem szeretném, hogy megtudjon rólam bármilyen adatot, szóval ha valakinek van tapasztalata, kérem írja meg, hogy ilyenkor miket osztanak meg rólam alapból.

Egyelőre nem vették fel nekem a telefont, pedig szeretném kérni a zárt adatkezelést.

2022. nov. 23. 12:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nevedet fogják felolvasni.
2022. nov. 23. 13:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Huh, ez megnyugtató, köszönöm.
2022. nov. 23. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban tanú vagy, a tanácselnök külön kérdezi, hogy tanúként kéred-e az adataid zártan kezelését, ha igen, pusztán a neved lesz megismerhető az eljárás egyéb résztvevői számára, a tanácselnök, az esetleges többi bíró, a jegyzőkönyvvezető és a kezelőiroda vezetője vagy kijelölt munkatársa látja a többi adatod.
2022. nov. 23. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg fogják kérdezni, kéred-e az adataid zártan kezelését. Ha igen, akkor felírják egy papírra az adataidat, de nem olvassák fel, és a jegyzőkönyvbe sem kerül be, csak zárt borítékban lesz az aktában, amihez csak a bíró fér hozzá.

Ha nem kéred a zártan kezelést, akkor viszont bekerülnek a jegyzőkönyvbe az adataid.

2022. nov. 24. 19:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Tehát akkor ott helyben megkérdezik, kérni fogom, és minden rendben?

El nem tudom képzelni, hogy ez miért nem alap...

2022. nov. 24. 22:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megkérdezik.

Azért nem "alap", mert a tanúk nagy részét mindkét fél alapból ismeri, így semmi értelme/szükség az adataik zártan kezelésére.

Másrészt pedig nagyon sok tanú nem kéri amúgy sem.

Tapasztalatom szerint 10-ből mondjuk 1-2 kéri a zártan kezelést.

2022. nov. 25. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!