Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ha bíróságon...

Mit tegyek ha bíróságon tanúskodni szeretnék de félek a bosszútól?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy X családtagom bántotta Y-t. (Eleve testi erőszakról van szó.) Y elhív engem a bírósági tárgyalásra, mivel én vagyok az egyetlen személyes tanú. Én elmondom amit láttam (X bántotta Y-t) ezért X-nek mindenképpen rossz lesz mert valamilyen módon eljár ellene a bíróság. Ezért az egyébként is agresszív X berág rám amiért általam kapja meg a büntetését, és másnap bekopog a házam ajtaján egy késsel. Szóval én meg szeretném védeni Y-t de félek hogy valamelyikünkön bosszút fog állni X.
2021. dec. 22. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj. Ő is tudja hogy a többre több jön ha bosszúból bántani mer.
2021. dec. 22. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Te is felfegyverkezel.
2021. dec. 22. 11:45
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ne tanúskodj, mert ha már késsel kopog be, akkor le is vág mint egy csirkét.
2021. dec. 22. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Lehet anonim is tanuskodni, nem kell megjelenned
2021. dec. 22. 11:51
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Kettesnek igaz van, ha megfenyeget fenyegesdd meg te is. Kidob az ablakon? Nagy dolog, te meg az emeletről dobod ki.
2021. dec. 22. 12:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs miért félned. Egy átlag bíróra, ügyészre, rendőrre vagy bv.-sre meg sok-sok kemény bűnöző is neheztel, aztán évente csak pár tettlegesség van, azok elkövetőit meg keményen megbüntetik. Tanú fenyegetését, testi sértését is kb. úgy büntetik, mint hivatalos személy sérelmére elkövetett bűncselekményt.
2021. dec. 22. 12:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy attól is függ hogy először van-e büntetve illetve több dolgon múlik. Ha elmondod a bírónak hogy félsz a bosszútól és a körülmények lehetővé teszik, előzetesbe is helyezhetik ha a bíró úgy dönt.
2021. dec. 22. 12:21
 8/11 Fsms ***** válasza:
100%

Nehéz ügy. Mivel egyedüli szemtanú vagy nem sokat ér a titkosítás úgy is tudja ki vallott ellene.

Történt olyan ami arra utal, hogy bosszút akar állni? És bizonyítható? Hangfelvétel, SMS, levél, mások jelenlétében?

Ha igen, azzal be tudsz sétálni a rendőrségre, és talán előzetesbe rakják, de ez sem biztos….

Másrészről, sajnos ha nem teszel vallomást nem fog leállni ez a bántalmazó kapcsolat vele járója. Tehát rosszabb lesz a helyzet, és mivel tudja, hogy bármikor tehetsz ellene tanúvallomást, így is úgy veszélyeztetett helyzetben vagy. Jobb túl esni rajta.

Amit tudsz tenni megerősíted az ajtódat, szerelj kamerát, vegyél paprika sprayt. Ha van lehetőséged, vállalj máshol munkát, nem legyél egyedül az utcán.

Más okosat nem lehet mondani.

2021. dec. 22. 12:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Nincs olyan ami bizonyítaná hogy bosszút akar állni, csak évek óta ismerem hogy milyen természetű. Az a probléma hogy viszont a kevés a bizonyíték amivel nagyon győzködni tudomnánk a bíróságot.
2021. dec. 22. 13:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindig félni fogsz. Így legalább bánthatod.
2021. dec. 22. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!