Mit tegyek ha bíróságon tanúskodni szeretnék de félek a bosszútól?
Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy X családtagom bántotta Y-t. (Eleve testi erőszakról van szó.) Y elhív engem a bírósági tárgyalásra, mivel én vagyok az egyetlen személyes tanú. Én elmondom amit láttam (X bántotta Y-t) ezért X-nek mindenképpen rossz lesz mert valamilyen módon eljár ellene a bíróság. Ezért az egyébként is agresszív X berág rám amiért általam kapja meg a büntetését, és másnap bekopog a házam ajtaján egy késsel. Szóval én meg szeretném védeni Y-t de félek hogy valamelyikünkön bosszút fog állni X.2021. dec. 22. 11:20
11/11 Fsms válasza:
Ez esetben sajnos csak az a megoldás ha kiléptek a konfliktusból. Azaz elköltöztök, kértek segítséget valamilyen alapítványtól - eltűntök a szeme elől.
Büntető jog esetén alapelv a minden kétséget kizáró módon kell bizonyítanod a cselekményt. Tehát ha kevés a bizonyíték akkor a feljelentés sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!