Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a főállásomban táppénzen...

Ha a főállásomban táppénzen vagyok, mert fizikai munkavégzés lenne és azt nem tudom elvégezni, de találok távmunkát, amit otthonról is tudok végezni számítógépen, akkor távmunka szerződést köthetek e mellé?

Figyelt kérdés
Jelenleg keresőképtelen állományban vagyok, mint kismama. A munkahelyemen (főállás) fizikai munkát végzünk, könnyítésre nincs lehetőség, ezért, illetve más eü okok miatt is táppénzen vagyok, mint veszélyeztetett terhes. Viszont a táppénz összege nevetséges. Ezért szeretnék dolgozni távmunkában a gép előtt. Mi ennek a menete? Kell engedélyt kérni valakitől? Az orvos nem fogja tiltani, azt tudom, hogyha megkötöm a szerződést, akkor a tb felé jelentenek kell, mert most ők a kifizetők. Más valahol kell ezt jelezni? Ha igen, hol?
2023. ápr. 13. 01:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
8 - Mindez így lenne, de hamarosan szülők. CSED-re jogosult vagyok, de amellett szigorúan tilos dolgozni meg távmunkában is, tehát úgy senki nem fog főállásban felvenni, ha tudja, hogy hamarosan nem leszek fél évig...Sajnos csak a CSED után tudok főállásban távmunkát vállalni.
2023. ápr. 14. 01:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét hely tud egymásról, de amúgy semmi más teendőm nem volt vele. NAVhoz külön nem kellett semmit jelenteni. Nekem a két helyen külön-külön kell leadni táppénzes papírt, ezt az orvosnál kell jelezni hogy két papír kell. Ha csak az egyikre kell a papír, akkor nem kell külön szólni.

Még csak adózásban sem kavar be semmit, mindkét munkáltató rendesen fizeti a járulékot, NAV megcsinálja a bevallást. Szóval nem gond sehol.

Abban nem vagyok biztos, hogy nincs-e lejelentési kötelezettség a munkáltatónál, nálam ugye ez nem volt opció, hogy ne üsse a kettő egymást, úgy kérem a beosztásokat. Meg az egyik helyen van is ilyen kitétel, hogy köteles vagyok jelezni, nincs-e valami érdekellentét a kettőnél.

Remélem találsz valami jó kis helyet addig is, amíg jön a pici. 5ös voltam :)

2023. ápr. 14. 08:17
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 5-ös az információkat, meg a jó kívánságokat is. Nagyon igyekszem, mert ez így nagyon gaz, az államtól nem várhatók semmit,nem alá segélyre szorulók közé tartozom sajnos.
2023. ápr. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!