Ha a főállásomban táppénzen vagyok, mert fizikai munkavégzés lenne és azt nem tudom elvégezni, de találok távmunkát, amit otthonról is tudok végezni számítógépen, akkor távmunka szerződést köthetek e mellé?
Nekem mindkét hely tud egymásról, de amúgy semmi más teendőm nem volt vele. NAVhoz külön nem kellett semmit jelenteni. Nekem a két helyen külön-külön kell leadni táppénzes papírt, ezt az orvosnál kell jelezni hogy két papír kell. Ha csak az egyikre kell a papír, akkor nem kell külön szólni.
Még csak adózásban sem kavar be semmit, mindkét munkáltató rendesen fizeti a járulékot, NAV megcsinálja a bevallást. Szóval nem gond sehol.
Abban nem vagyok biztos, hogy nincs-e lejelentési kötelezettség a munkáltatónál, nálam ugye ez nem volt opció, hogy ne üsse a kettő egymást, úgy kérem a beosztásokat. Meg az egyik helyen van is ilyen kitétel, hogy köteles vagyok jelezni, nincs-e valami érdekellentét a kettőnél.
Remélem találsz valami jó kis helyet addig is, amíg jön a pici. 5ös voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!