Ha a főállásomban táppénzen vagyok, mert fizikai munkavégzés lenne és azt nem tudom elvégezni, de találok távmunkát, amit otthonról is tudok végezni számítógépen, akkor távmunka szerződést köthetek e mellé?
Ha dolgozol nem lehetsz tp-en. Maximum fizetetlen szabi a főállásban, vagy ha van lehetőség rá akkor passzív állomány és mellette akkor csinálhatod a táv munkát.
Vagy dolgozz feketén.
Amúgy értelmesebb lett volna ha ott maradsz és kérsz irodai munkára lehetőséget, meg ha vannak munkatársaid max segítenek elúszkálni a langyos vízben pár hónapot. Terhesen lehetnél előrelátóbb mert a tp-t kiszámolhattad volna…mostmár nem csak magadért leszel felelős hanem egy másik emberért is………..
Nekem van főállásom és mellékállásom is. Mindkettőben alkalmazott vagyok, otthonról végzem. Az egyikhez nem kell beszélnem semmit, a másik telefonos. Így ha történetesen úgy megfázom, hogy nincs hangom, akkor a telefonost nem tudom csinálni. És akkor azon a helyen táppénzen vagyok. A másikat viszont tudom csinálni, így azon nem.
A munkahelyeimen amúgy le kell jelenteni azt, hogy dolgozom máshol is, de még sosem volt belőle gond. Nem egyszerre csinálom egyiket sem.
1- vagyok egy gyors és egyszerű Google keresésből megtudtam hogy tényleg lehet tp mellett munkát vállalni máshol, velem egyszer volt hasonló és akkor azt mondta a könyvelő hogy nem lehet.
A lényeg hogy ettől függetlenül is kiszámolhattad volna a tp-t és akkor is úgy gondolom hogy aki gyereket vállal legyen már kicsit tudatosabb…
"...megtudtam hogy tényleg lehet tp mellett munkát vállalni máshol, velem egyszer volt hasonló és akkor azt mondta a könyvelő hogy nem lehet."
Lehet jól mondta, mert A. a munkaszerzodesed tilthatja és B. ha pl eltort a lábad, akkor se postaskent, se arufeltoltokent nem tudsz dolgozni-de telefonos ugyfelszolgalatnal simán
1 - Vendéglátásban irodai munka? Egyértelműen leírtam, hogy könnyítésre nincs lehetőség, ezért vagyok táppénzen. Legközelebb mielőtt kommentelsz, kérlek olvasd el a kérdést. Kollégák, nem hogy nem segítenének, hanem inkább hátráltatnának. Nem olyan a munka jellege, ami végezhető lenne más módon is, tehát dolgozol, vagy sem. Ez meg nem tartozik senkire, de ha már így okoskodsz, hogy mit kellett volna tennem, akkor közlöm, hogy nem tervezett terhesség. 7 évnyi sikertelen próbálkozás után feladtam a gyermekvállalás témát, több orvos közölte, hogy meddő vagyok. Így meg sem fordult a fejemben, hogy előfordulhat ez a csoda..amikor még kiderült, nyilván soha nem engedném elvetetni ezek után. Úgyhogy ennyire volt tudatos a gyermekvállalás barátom, nyilván ha készülök rá, nem így történik és nem kerülök ebbe..mielőtt ítélkezel és pálcát törsz mások felett, azért gondolj bele, hogy nem tudhatod minek mi áll a hátterében. Nem mindenki taknyos, tapasztalatlan senki, aki orrba szájba vállalja a gyerekeket felelőtlenül, utána meg koldul mindenért, de azért 8at megcsinál.
3 - nem tilos a másodállás, nincs semmi ilyen kikötés.
4 - Nincs szó ilyenről, hogy tiltva lenne a másodállás. Gyakorlatilag ha táppénzen vagy, az tilt mindenféle munkavégzést, s csak az érdekelne, hogy a távmunka az ez alól kivételt képezhet-e.
5 - Értem. Ezek szerint, munkakörönként kell kiállítania a háziorvosnak táppénzes papírt? Gyakorlatilag egy helyen dolgoztam, ahogy betegre mentem egyfajta táppénzes papírt kapok. Ha elvallalom a távmunkát, akkor nincs teendők? Mert ott ugye nem kell táppénzre vennie, hisz dolgozni tudok, így alapból fel se merülne a táppénz, orvoshoz se kellene ezért menni. Magyarul minden maradna így, ahogy most van, hogy eljarok a foallasomhoz táppénzes papirert. Ez remek..s Nav-hoz… tb-hez, vkihez kell jelenteni? Pl a tb most a kifizető helyenem, oda tuti minden változást jelenteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!