Most a rolleresekkel mizu a zebrákon?
Ma reggel fellöktem egy rollerest, aki cserébe teli iszomból benyomta a motorház tetőmet. Átengedtem a gyalogosokat a zebrán és már indultam tovább mikor a semmiből előttem termett egy rolleres 40 körüli fószer, akit fellöktem a satu ellenére. Nem sérült meg, "inkább neked lesz bajod f***fej mindjárt" szólt a válasz arra a kérdésemre, hogy jól van-e. felpattant, orbitális erővel a motorház tetőmre csapott, majd a rollerre visszaszálva ment tovább.
Most ilyenkor mi van? Nem tudom mennyi károm van, csak munka után tudok ennek utána nézni. Vagy inkább maradjak kussban mert engem szednek elő?
A legújabb módosítás szerint a roller - végsebességétől függően - kerékpárnak vagy segédmotoros kerékpárnak minősül.
Egyiknek sincs elsőbbsége a zebrán, ha az úttesten átkel. Sőt, igazából nem is ott kell haladnia, mert a zebrát csak a csíkokkal párhuzamosan, az úttesten haladva keresztezhetné.
Ettől függetlenül a gyakorlat az, hogy ha az autós fellök egy felelőtlen, semmiből villámsebességgel kihajtó biciklist, akkor őt vagy legalább őt is elmeszelik. Legszebb példa az volt, amikor Békéscsabán a mentőautó elé kihajtott a biciklis, fülén az ordító zenével, ami miatt valószínűleg semmit se hallott a szirénából. A mentő elütötte, a lány meghalt - a mentőautó vezetőjét elítélték! No comment.
Nem mehet járművel a gyalogátkelőhelyen, csak ha leszáll róla, és tolja.
Ezzel szabálysértést követett el, a gépkocsiban okozott kár miatt is fel lehetne jelenteni, de ehhez el kellett volna fognod, nem pedig engedni, hogy eltűnjön.
Ezért kell a kamera.
Cserbenhagyásos gázolás áldozata lettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!