Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ellöktem egy idős embert, úgy...

Ellöktem egy idős embert, úgy hogy eltört neki a keze és az orra. Ilyenkor mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Volt neki előzménye. Részeg volt elkezdte rugdosni a kerítésemet, kifutottam hátba vágtam és utána úgy meglöktem hogy eltört a keze és az orra. Számíthatok valamire?

2023. márc. 28. 10:28
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Természetesen hívtuk a mentőket utána.
2023. márc. 28. 10:29
 2/19 anonim ***** válasza:
62%

hát...indokolatlan önbíráskodás...talán enyhíti az elbírálás súlyosságát, hogy a faszi pocsolyarészeg volt...várj türelemmel, pár hónap, és beidéznek, meséld el mi is történt...

Az öregnek fel kell gyógyulnia előbb.

2023. márc. 28. 10:42
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
2. Nézetem szerint súlyosító körülmény, hogy védekezésre képtelen embert ütött meg. Akkor is, ha önhibájából az.
2023. márc. 28. 10:45
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

8 napon túl gyógyuló, ezért súlyos testi sértésnek hangzik ez így elsőre.

"Btk. 164. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el.

[...]

(3) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

[...]

(6) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a súlyos testi sértést

a) aljas indokból vagy célból,

b) védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére,

c) a bűncselekmény el hárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére,

d) maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okozva,

e) különös kegyetlenséggel

követik el."

Nálad még a (6) b) vagy c), rosszabb esetben d) is játszik. Fordulj ügyvédhez.

2023. márc. 28. 10:45
 5/19 A kérdező kommentje:
Én 23 éves vagyok ő meg volt olyan 70-75 kb. Meg le is köpte a kutyát mikor ugye őt ugatta utána rúgott bele a kerítésbe nekem eldurrant az agyam, és ott volt a probléma.
2023. márc. 28. 10:47
 6/19 anonim ***** válasza:
82%
Ezek nem tudnak felmentő körülmények lenni, mert az önbíráskodás is büntetendő. Ha ő garázda, rendőrt kell hívni és nem rátámadni.
2023. márc. 28. 10:50
 7/19 anonim válasza:
10%
Én csak szájon vertem volna egy seprűvel,az elég lett volna. De te tudod kishaver
2023. márc. 28. 11:08
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
A mentők kötelesek feljelentést tenni, ha a bácsi nem tette volna meg. Szerencsés esetben felfüggesztett kapsz, ha eddig nem volt hasonló ügyed.
2023. márc. 28. 11:09
 9/19 anonim ***** válasza:
17%
Ha részeg volt, akkor elesett magától...
2023. márc. 28. 11:21
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Kerítésrugdosás és kutyaleköpés esetére arányos védekezés a kéz- és orrtörés. Ugye, nagyon nem; nem is volt szükség önvédelemre. Az ellökéstől úgy is eshetett volna, hogy belehal.
2023. márc. 28. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!