Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem kellene betiltani a...

Nem kellene betiltani a köztereten való kutya sétáltatást, ilyen törvényt hozni?

Figyelt kérdés
Közterületen megyek sokszor, utcán és egyre többen sétáltatnak kutyát. Én eddig is mindig kitértem a kutyáktól, megelőztem a kutyasétáltatót, a kutyájával együtt. Volt mikor odaszaladt a kutya és nyalta a cipőm, meg ugatott. Mindegy, hogy sokan azt magyarázzák a kutyások, hogy nem harap a kutya. Ez nem igaz. Pár napja siettem és előttem a járdán egy 20 év körüli lány egy kis fehér kutyát pórázon sétáltatott, de kicsi kutya, gondoltam mivel sietek, megelőzöm, elmegyek mellettük. Ahogy elhaladtam mellettük, a kis kutya ugatott egy hangosat és felugrott a kezem irányába, de nem érte el. Simán megkaphatta volna a kezem. A lány észre sem vette, nem érdekelte. Utolsó volt, hovy teljes erőből nem rúgtam hozzá a gazdájához. De legközelebb nem leszek elnéző. Masok is panaszkodtak már ilyenre, sokan. Szerintetek nem kellene ooyan törvényt hozni, hogy betiltani a kutyasétáltatást közterületen?

2023. márc. 20. 20:49
1 2 3
 21/27 Alex Fly ***** válasza:
64%
@18: jó, kapsz egy felfüggesztettet. Plusz még ugye az állatorvosi költségek is téged terhelnek, ami alsó hangon is minimum többszázezres tétel...
2023. márc. 21. 04:03
 22/27 anonim ***** válasza:
37%
Ha kutya lennék, én is letépném a kérdező lábát.
2023. márc. 21. 04:08
 23/27 anonim ***** válasza:
67%

"Épp ezért vannak felháborodva a kutyások, mert a bíróságok felfüggesztetteket osztanak az állatkínzásokért. Letöltendő is jár érte, de nagyon ritka, aki azt kap. Ezerből egy. Még a priuszosok is felfüggesztettet kapnak. Meg aztán, ha elpusztul a kutya, akkor szoktak felfüggesztettet adni, vagy skkor sem, ha csak felrúg vki egy kutyát, az kap egy bírói szóbeli figyelmeztetést."

Az összes aki ilyenért ült vagy fizetett, kábé hasonlóképpen nyugtatgatta magát.

"Nem kötekedésből mondom, csak felteszek egy kérdést, hogy nem e kéne ilyen tőrvény és igeneket, nemeket várok, majd megnézem mi a több és ami a több, a legtöbben azt szeretnék, erre a válaszolók 80%-a leb@sz itt."

Pedig pofonegyszerű a megoldás: aki úgy érzed hogy leb..., azt számold nemnek.

"Azt meg nem hagyom, hogy megkapjon egy kutya, mert ha még1x ez megtőrténik mint valamelyik nap, igencsak meglepődik a kutya meg a gazdája is."

Jól van, nincs semmi baj. Kiírtad magadból, aludj rá még kettőt, és már nem is fog annyira karcolni a dolog.

Amúgy azon még nem gondolkodtál, hogy vajon téged miért pécéznek ki maguknak ezek a zsebcirkálók? Mert gondolom nem mindenkire acsarognak, úgy képtelenség lenne velük sétálni az utcán.

2023. márc. 21. 04:41
 24/27 anonim ***** válasza:
32%
Egyetértek a kérdezővel annyiban, hogy aki nem képes fegyelmezni a kutyáját, attól vegyék el. Az emberre veszélyes méretűeket meg eleve betiltanám.
2023. márc. 21. 05:43
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Képzelem az ebeket, ahogy végig nyugisan sétálgatnak a gazdival, szaglásznak, pisikélnek, lihegnek, majd megjelenik a kérdező, és hirtelen, vérszemet kapva nekiugrik a kutya, a póráz feszül, a kérdező pedig sivít, mint a vettmalac.
2023. márc. 21. 08:17
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha már be szeretnél tiltani valakit/valamit, tiltsuk be, hogy közterületen dohányosok és részeg emberek létezzenek; büdösek, szemetelnek, gyakran beszólogatnak másoknak... Undorítóak, tiltsuk be őket!
2023. márc. 21. 09:21
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Már a házam előtti terület is közterület, szóval akkor a te logikád szerint hova vigyem...?

Amúgy tény, hogy sajnos egyre több idegbeteg kutya van a nevelés hiánya és a nem fajtának megfelelő tartási körülmények miatt, és nekimennek mindennek, ami mozog. Elsősorban a gazda a hibás. Ezt kutyásként írom, nekem is volt már konfliktusom nem egy ilyen esetből

2023. márc. 21. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!