Szabad-e videózni azt, akinek a kutyája odapiszkol a pázsitomra? Vagy esetleg a kutyát levideózni?
Sziasztok. Arra gondoltam,mivel nap mint nap ide szaratják a kutyát az ablakba kiraknék egy akciókamerát,ez alapján feltudnám őket ismerni,igény szerint megfelelő hatósági szervezeteknek szolni,mivel máshogy nemlehet velük birni.
Rájuk szoltam,hogy elnézést de ne itt végezze a kutyája a dolgát,erre elküldött a kurv* anyámba,csak "húgyál" a kutya,és hogy RÁM fog rendőrt hivni.Én megértem kedves de a "húgy" is roncsolja a nemes pázsitot.
a kérdés pedig,mit lehet,és mit nem ilyen esetben.
Válaszokat előre is köszönöm
Ha a nemes pázsit a saját telkeden van, minden további nélkül levideózhatod. De mit keres egy idegen kutya a telkeden?
Közterületet viszont nem videózhatsz a saját céljaid miatt.
Engem is megtalált séta közben egy elmebeteg közterületen, nehogy a 2 cm-es füves sávra a járda mellett pisiljen a kutya, mert kiégeti a füvet.
Sajnos sok egybites járkál az utcákon :)
Jogilag nem.
De az csak polgári per lehet, ha megsértheted a személyiségi jogait valakinek. Joggyakorlatunk szerint a másik engedélye nélkül készült hangfelvétel is bizonyíték pl. polgári vagy büntető perben, ugyanakkor ettől függetlenül akinek így a személyiségi jogait megsértetted az beperelhet.
Kínában nevelő szándékkal a szabálytan gyalogosokat megszégyenítésként nagyvárosok óriáskivetítőin megjelenitik elkövetési képpel, portréképpel, nevükkel (fejlett arcfelismerő rendszerük van).
Te is kitehetsz plakátot a kerítésetekre fényképpel, hogy keresed azt, aki idepiszkitattja a kutyáját. Ha másnap arra megy biztos észreveszi.
Pár kérdésre a valász.
Ez nem gaz,nem csak úgy van fű stb
Ez egy gondozott kert,közterületen a ház mellett,ami jogilag magánterület.
Igazábol nem azzal van a gond hogy odapiszkít,hanem hogy ott hagyják,és még nekik áll feljebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!