Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem kellene betiltani a...

Nem kellene betiltani a köztereten való kutya sétáltatást, ilyen törvényt hozni?

Figyelt kérdés
Közterületen megyek sokszor, utcán és egyre többen sétáltatnak kutyát. Én eddig is mindig kitértem a kutyáktól, megelőztem a kutyasétáltatót, a kutyájával együtt. Volt mikor odaszaladt a kutya és nyalta a cipőm, meg ugatott. Mindegy, hogy sokan azt magyarázzák a kutyások, hogy nem harap a kutya. Ez nem igaz. Pár napja siettem és előttem a járdán egy 20 év körüli lány egy kis fehér kutyát pórázon sétáltatott, de kicsi kutya, gondoltam mivel sietek, megelőzöm, elmegyek mellettük. Ahogy elhaladtam mellettük, a kis kutya ugatott egy hangosat és felugrott a kezem irányába, de nem érte el. Simán megkaphatta volna a kezem. A lány észre sem vette, nem érdekelte. Utolsó volt, hovy teljes erőből nem rúgtam hozzá a gazdájához. De legközelebb nem leszek elnéző. Masok is panaszkodtak már ilyenre, sokan. Szerintetek nem kellene ooyan törvényt hozni, hogy betiltani a kutyasétáltatást közterületen?

2023. márc. 20. 20:49
1 2 3
 11/27 Revolúcióbiológus ***** válasza:
84%
Menj el egy tanyasi üdülésre és tölts el egy kis időt állatok között. Simogass lovakat, kecskéket és kutyákat, az majd kikúrálja a fóbiáidat.
2023. márc. 20. 21:31
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

"Amúgy nem úgy van, hogy szájkosár és póráz?"

Szájkosár csak tömegközlekedésen kötelező, amúgy is életszerűtlen állandóan szájkosárban tartani a kutyát.

Imádom ezt a tipikus magyar mentalitást, hogy ha van egy problémánk, akkor még véletlenül se próbáljunk rá valamilyen megoldást találni, hanem tiltsuk be az egészet oszt' kész. Pedig lehetne inkább a felelős állattartásra tanítani vagy népszerűsíteni a kutyaiskolákat, ahol a kutyákat megtanítják a normális viselkedésre. Így a gazdinak, a kutyának és a járókelőnek is jobb élményei lennének. Nem kerülne sokba a "90% nem" és a "stop" plakátok között néha ilyen dolgokra is felhívni az emberek figyelmét.

2023. márc. 20. 22:25
 13/27 árokpart ***** válasza:
52%
9-es Ha a kutya támad meg és arányosan védekezik valaki, akkor az bizony már nem állatkínzás.
2023. márc. 20. 22:49
 14/27 anonim ***** válasza:
86%
13, igy van, ha a kutya megharap, akkor visszaharaphatsz :D
2023. márc. 20. 22:52
 15/27 árokpart ***** válasza:
100%
14-es Ha durván többször esetleg megahrap és nem hagyja abba és a gazdája esetleg nagy ívben tenne rá, akkor bizony a gázspray elő fog kerülni.
2023. márc. 20. 22:54
 16/27 anonim ***** válasza:
Tudom, poennak szantam.
2023. márc. 20. 22:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"Rendben. Nagyon kedvesek vagytok, legközelebb nem leszek ilyen elnéző ha olyan történik mint valamelyik nap, hanem kicsit durva következménye lesz."

Na mesélj, mi történt?? És milyen következményt akarsz?

2023. márc. 21. 00:32
 18/27 A kérdező kommentje:

#10 Jól tetted!

#13 Árokpart! Így van, jól mondod!

#15 Szintén Árokpart! Van gázspraym, de az a cigányok miatt, a kutyával szemben maradnék a lábamnál. Még1x ilyen lesz komoly mondom repül a kutya a gazdájának, azt nem érdekel, lesz@rom nem kapok börtönt. Kapok 1 felfüggesztettet aza semmit, meg még annyit sem.

Épp ezért vannak felháborodva a kutyások, mert a bíróságok felfüggesztetteket osztanak az állatkínzásokért. Letöltendő is jár érte, de nagyon ritka, aki azt kap. Ezerből egy. Még a priuszosok is felfüggesztettet kapnak. Meg aztán, ha elpusztul a kutya, akkor szoktak felfüggesztettet adni, vagy skkor sem, ha csak felrúg vki egy kutyát, az kap egy bírói szóbeli figyelmeztetést.

Nem kötekedésből mondom, csak felteszek egy kérdést, hogy nem e kéne ilyen tőrvény és igeneket, nemeket várok, majd megnézem mi a több és ami a több, a legtöbben azt szeretnék, erre a válaszolók 80%-a leb@sz itt.

Azt meg nem hagyom, hogy megkapjon egy kutya, mert ha még1x ez megtőrténik mint valamelyik nap, igencsak meglepődik a kutya meg a gazdája is.

2023. márc. 21. 01:01
 19/27 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg megkapott egy kutya? Vagy csak odament hozzád pórázon és csúnyán nézett?
2023. márc. 21. 01:45
 20/27 anonim ***** válasza:
59%
Ez a kérdező egy beteg proli. Tipikus budapesti
2023. márc. 21. 04:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!