Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Uniós előírás a kötelező...

Uniós előírás a kötelező ujjlenyomat személyi igazolványokhoz?

Figyelt kérdés
Ugye Magyarországon 2023-tól kötelező ujjlenyomatot adni a személyihez. Ez a többi országban is így van?

2023. márc. 15. 16:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor hol van a szabadság?" Ennek semmi köze a szabadsághoz. (hacsak nem bűnöző vagy. De gondolom nem vagy.)

Az azonosítással kapcsolatban írnék egy másik példát, amin szerintem jogosan háborodtam fel.

A 2000-re évek elején mikor meg akartam venni az első mobiltelefonom, közölték, hogy kell még vagy útlevél vagy jogosítvány. Nekem egyik sem volt, ezért nem akartak nekem telefont eladni. Kihívattam az üzletvezetőt, hogy nem látom át, hogy kp-ben fizetném a telefont egy összegben, ráadásul feltöltőkártyást, miért kell másik azonosító? A végén nagy nehezen úgy tudtam megvenni, hogy a munkahelyem beléptetőkártyáját mutattam fel, amiből kiderült a számukra, hogy egy országos intézményben, középvezetői beosztásban voltam. Ez mennyivel jobb?

2023. márc. 15. 21:24
 12/24 A kérdező kommentje:
#11 Jobb, mert legalább nem volt meg az ujjlenyomatuk, meg a hatalom nem tudott mindent is rólad...
2023. márc. 16. 10:08
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem szeded a haloperidolodat? Az ilyen eszementek pontos nyomonkövetésére külön chip kéne mert az elmeroggyantakat szemmel kel tartani hogy megvédhessük a normális embereket.
2023. márc. 16. 13:40
 14/24 A kérdező kommentje:
#13 Az elmeroggyantság egyetlenegy kritériumát sem teljesítem, tehát neked kellene szedned valamit, mert jól láthatóan gondjaid vannak a valóság-érzékeléseddel. Chipje pedig csak a magadfajta birkapolgároknak lesz. Sok boldogságot hozzá.
2023. márc. 16. 19:29
 15/24 A kérdező kommentje:

Egyébként sokat mondó, hogy egyetlen egy cáfolat sem érkezett, mivel a folyamatokat nem lehet letagadni.

Volt egy törvénytisztelő polgáros mentegetés, meg egy vérostoba személyeskedés.

2023. márc. 16. 19:35
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ásd el magad vagy húzz el az országból. Nagyonjól tudom hogy a magadfajták általában munkanélküliek, szóval a társadalom selejtje. Pofa bezzeg van. Akkor tessék. Ha ekkora gyerek van akkor tudod merre az irány hajrá.
2023. márc. 16. 20:56
 17/24 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, az a helyzet, hogy engem nem érdekel, hogy az ún. hatalom mit tud rólam. Mert rólam kb. semmit nem lehet tudni. Ugyanis nincs mit.

Nincs okostelefonom, és nem is lesz. De ha rá fogok kényszerülni előbb-utóbb (a technika fejlődése miatt) akkor is tudod mit fognak látnának? Hogy állandóan egy helyben van.

Hét éve nem voltam kint a lakásból, mert szklerózisom van. Most szerinted pont egy ilyen magamfajta ember érdekli a hatalmat?:D

Nyilván nekem sem tetszik, hogy ujjlenyomatot kell adni a személyihez, de még mondjuk azt sem tudom, hogy hogyan fogok eljutni oda, ha majd lejár a személyim. Abban viszont biztos lehetsz, hogyha majd ott leszek, akkor azért azt meg fogom kérdezni, hogy erre miért van szükség. Mert én ilyen kíváncsi fajta vagyok.:D

2023. márc. 17. 01:46
 18/24 anonim ***** válasza:
*jav: tudod mit látnának?
2023. márc. 17. 01:47
 19/24 anonim ***** válasza:
92%

A kérdezőnek tökéletesen igaza van, mi jön ezután, RFID chip?

Egyébként ha nincs ujjlenyomatod, akkor sem tagadhatják meg az igazolvány kiadását, de az érvényességét 1 évre korlátozzák.

2023. márc. 17. 02:39
 20/24 A kérdező kommentje:

"Akkor ásd el magad vagy húzz el az országból. Nagyonjól tudom hogy a magadfajták általában munkanélküliek, szóval a társadalom selejtje. Pofa bezzeg van. Akkor tessék. Ha ekkora gyerek van akkor tudod merre az irány hajrá."

Ez egy jó ötlet lenne, ha lenne egyetlen egy olyan ország ezen a bolygón, ahol nem zajlanának pont ugyanezek a folyamatok. Nincs hova menni. Egyébként vicces, hogy azt írod hogy ha ekkora gyerek vagyok, mintha csicskának lenni normális lenne, dehát ki mit hozott ugye otthonról... :)

2023. márc. 17. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!