Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg kötelező az ujjlenyoma...

Tényleg kötelező az ujjlenyomat adás,ha személyi igazolványt újítasz?Más európai országokban is ez van?

Figyelt kérdés

2023. márc. 11. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Igen, EU-s előírás, hogy be kell vezenti a biometriai azonosítót.
2023. márc. 11. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Addig örülj, amíg az ujjad is le nem vágják...
2023. márc. 11. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Igen, tényleg kötelező, nemrég csináltattunk személyi igazolványt és már nem lehet rá nemet mondani.

Ez kifejezetten EU előírás, mivel a magyar rendszer még nem áll fenn és semmire nem mennek vele a magyar hatóságok.

A most kiadott személyik 10 évig érvényesek és ez idő alatt elkészül majd az a biometrikus azonosító rendszer is talán ami miatt elvárják. Ezért kell már most kötelezővé tenni.

2023. márc. 11. 12:01
 4/8 anonim ***** válasza:
43%
Nem igaz, anélkül is kiadják, de rövidebb ideig érvényes, van akinek orvosi paprja is van róla, hogy nincs újjlenyomata, nekik is ki kell hogy adják az igazolványt.
2023. márc. 12. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
29%
"akinek orvosi papírja is van róla, hogy nincs újjlenyomata" LOL, ez biztos marha sokakat érint XD
2023. márc. 12. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 Az állandó ujjlenyomat hiány valóban extrém ritka, de különböző bőrbetegségek esetén az átmeneti hiánya egyáltalán nem az. Ugyanakkor az átmeneti hiányról hiába hoz valaki orvosi papírt, akkor is csökkentett lesz az okmány érvényessége. Kizárólag az állandó hiány miatt tekintenek el az érvényességi idő csökkentésétől.
2023. márc. 12. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondtam, hogy rövidebb ideig érvényes az igazolvány, de kiadják, aki nem hiszi kérdezzen meg egy orvost, majd felvilágosítja.
2023. márc. 12. 21:06
 8/8 anonim válasza:
100%
Tegnap voltam bent a Kormányablakban csináltatni új Személyit,6 évre adták meg és kellett ujjlenyomat.Mondtam a nőnek van Útlevelem abban is van ujjlenyomat chip is,erre ő tudom a személyibe is lesz chip. 🤠 Remek le leszek követve... Nem lehet megmikrózni amugy?
2023. szept. 12. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!