Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehetne ujjlenyomat vagy...

Hogy lehetne ujjlenyomat vagy íriszfotó nélkül megújítani a személyimet?

Figyelt kérdés
Lejárt egy ideje a személyim, és közben már kérnek valamilyen biometrikus azonosítót, hogy megújíthassam. Én pedig ezzel nem értek egyet, szerintem túlkapás a dolog, nem vitatkoznék ezen, nem szeretném. Nem vagyok bűnöző, sem összeesküvés-elmélet hívő, csak nem akarom. Kitartanék ebbéli álláspontom mellett, miközben egyre több gondot okoz, hogy nem érvényes a személyim, és megoldásokat keresek a problémámra.

2023. febr. 4. 00:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
52%
Engedd el. Nem fog menni, és semmiképp nem értem, mi bajod van vele. Valójában te se érted. Az, hogy "Csak", az nem érv. Mindenhol máshol is biometrikus útlevél van.
2023. febr. 4. 00:25
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Azt mondod, hogy nem szeretnéd megadni.

Azt fogják mondani, hogy oké. Felírják, hogy megtagadtad, de ettől még a személyit megújítják.

2023. febr. 4. 00:26
 3/21 anonim ***** válasza:
15%
Igaz, 3 éve cseréltem, de akkor nem volt kötelező. Mostmár az lenne?
2023. febr. 4. 00:36
 4/21 anonim ***** válasza:
68%

3: " legkésőbb 2031 augusztusáig minden uniós állampolgárnak biometrikus személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie, amely ujjlenyomatot is tartalmaz”

[link]

Szóval ez EU-s téma.

2023. febr. 4. 01:13
 5/21 anonim ***** válasza:
88%

Most már sehogy. Sajnos már nincs rá mód, nemrég kellett gyerekemnek megcsináltatni és hiába szerettem volna, hogy ne legyen egyben ujjlenyomat is rögzítve, anélkül már nem lehetett.

#3 Igen, azóta megváltozott. Amiket most adnak ki azok érvényessége már belecsúszik a 4-es által is megadott határidőbe és így már most nem lehet másképpen kiváltani. Akinek még érvényes nélküle egy ideig annak maradhat, de nekem is nemsokára cserélnem kell és akkor már nem lehet megtagadni.

2023. febr. 4. 01:26
 6/21 anonim ***** válasza:
56%
Add meg a kisujjad ujjlenyomatát sokkal kisebb az esélye hogy ottmarad valamin.
2023. febr. 4. 01:31
 7/21 anonim ***** válasza:
26%
Imádom az ilyen embereket. Neeeem mert nem! Én nem adom meg az érzékeny ujjnyomatomat! Akkor ott rhadj meg szemelyi nelkul.
2023. febr. 4. 07:51
 8/21 anonim ***** válasza:
70%

Ez csak hiszi, Kérdező, amit kénytelen leszel elengedni.

Amerre jársz, térfigyelő kamerák rögzítenek. Ha pénzt veszel fel automatából, kamera rögzít. Az útlevélhez ujjlenyomatot vesznek, és sok országba beengedéskor szintén.

Ilyen lett a világ, köszönd nagy részben 9.11-nek. Ez van. Megszoksz vagy megszöksz - azaz egy lakatlan szigetre költözöl, egyedül.

2023. febr. 4. 11:29
 9/21 anonim ***** válasza:
27%

Sehogy. Ezt bizony be***tad. Egyébként tulajdonképpen hasznos is, nem csak azért, hogy bűnözőként nyilvántartsanak, hanem azért is, mert ha pl. valami történik veled, akkor be tudjanak azonosítani akkor is, ha nincs nálad az útleveled. Másik meg lehet, hogy te nem vagy bűnöző, de egy rakat ember bűnöző.

Szerintem még a menekülthullám legelejénél be kellett volna vezetni.

Én bizony még a kötelező DNS-t is bevezetném.

2023. febr. 4. 15:15
 10/21 anonim válasza:
56%
Én is egyetértek a Kérdezővel. Én is megtagadtam, így jogosítvánnyal létezek már 2 éve. Hozzáteszem, külföldre nem járok. És láss csodát, még sosem volt gondom belőle. Mindenhol azonnal, szó nélkül elfogadták a jogosítványomat. Az persze más, ha nincs jogsid, akkor lehetetlen elkerülni. Csak gratulálni tudok a sok feketeöves vezéridiótának, akik jóváhagyták ezt a felháborító és undorító 'tényt'.
jan. 15. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!