Hogy lehetne ujjlenyomat vagy íriszfotó nélkül megújítani a személyimet?
#2-tes te ezt próbáltad így, hogy megtagadod, felírják, de kiállítják oszt'jóvan, vagy honnan tudod?
Nincs sok értelme azon vitatkozni, hogy ki miért nem akar biometrikus azonosítót megadni magáról, sokan vannak így, és mindenkinél más lehet az oka.
Nem tudom mi olyan problemas ezen..
EU alapjan eloirt igy ezt kell betartani.
Kovetni kell a szabalyokat ha tetszik ha nem.
Magyar allampolgar vagy itt elsz.
Mas EU ban levo orszagban is elvart.
Van akinek még tetszik is, hogy bármikor bárkinek az ujjlenyomatát oda lehet hamisítani egy tetthelyre, ha az illető nem tetszik a hatalomnak. Vagy hogy millió kamera figyel mindenhol, vagy hogy a cégek és titkosszolgálatok is folyamatosan lehallgatják a telefonokat. Van sok ilyen agyhalott.
Ezért merik megtenni.
Az Unió vezetői is éppolyan bűnözők mint az ország vezetői, meg az ellenzékük.
Én meg úgy vagyok, hogy adjon ujjlenyomatot a bűnöző. Régen ez így volt, ma tisztességes ember, a potenciális áldozat ad ujjlenyomatot, a bűnöző országvezetőknek. Megfordult a világ. De ha csak oda nem vonszolnak egy ujjlenyomat olvasóhoz és erőszakkal rá nem nyomják a kezem én nem adok nekik. Erről ennyit. Ezért nincs okostelefonom se és nem is lesz. Egyébként törvényben nincs semmilyen szankció megjelölve, ha valaki azt mondja, hogy nem ad ujjlenyomatot. Azt se írják, hogy aki nem ad, az nem kap új személyit. Nyilván nem véletlenül
Valaki valahol kérdezte, hogy azért nem akarunk ujjlenyomatot mert csak, nem tudjuk megindokolni.
Annak az idiótának aki szerint azért nem akarunk adni ujjlenyomatot mert csak:
De meg tudom indokolni.
Például: semmilyen garancia nincs arra, hogy az ujjlenyomatommal nem élnek vissza. Hiszen a miniszterek bűnözők, ez éppen mostanában derül ki. És hiába váltják le őket és jön a "másik oldal" mert azok is mind bűnözők. És igen, ha nem tetszek a hatalomnak valamiért gátlástalanul vissza fognak élni az ujjlenyomatommal. Az unió vezetői akik ezt szabályt hozták éppen most lettek az Unió Európa Bizottsága által felmentve, a korrupció vádja alól, pedig minden bizonyíték megvan ellenük. Kezdve a vakcina beszerzésektől az egyéb korrupciós ügyekig, szóval bűnöző az egész banda.
Arra sincs semmilyen garancia, hogy nem kerül cégek, más országok titkosszolgálatainak a kezébe. Ezeket az adatokat ugyanis ún felhőkben tárolják, amiket kb 3 perc feltörni egy közepes hackernek. Ráadásul a kormányszervek mind win10-11-et használnak, amik csak álcázva vannak operációs rendszernek valójában kémprogramok.
Csak az nem szerzi meg az ujjlenyomatunkat, aki nem akarja. Nem mellesleg éppen készül az új WHO szerződés, ami szerinte még köteles is kiadni az állam az összes adatunkat a WHO-nak, beleértve az ujjlenyomatunkat is. Nyilván tudnának mesélni erről a szép új világról, például a kínaiak, azok az oltatlan angolok és brazilok akiket tárborokba zártak, azok a német tudósok, akik próbálták figyelmeztetni a világot a kamujárványra és az oltások halálos voltára, de a rendőrök lecsukták őket és "véletlenül" a járdaszélekbe verték a fejüket letartóztatáskor.
Éppen most perelték ki Németországban, a Robert Koch Intézetből az iratokat az állítólagos kovid járvánnyal kapcsolatban, egészen megdöbbentő: az "összeesküvés elméletek" mind beigazolódtak. Még úgy is, hogy a kénytelen-kelletlen nyilvánosságra hozott iratokból a legkényesebb részeket azért feketére satírozták. Érdemes megnézni.
Szóval ezért nem adok ujjlenyomatot.
Anyám személyie haláláig érvényes, mert már nagyon idős, mégis elmentem, és csináltattam vele új, biometrikus személyit, mert idős demenseknél előfordul, hogy elmegy aztán kihagy az agy, és nem talál haza, személyi meg persze nincs nála. Anyám szerencsére nincs még ezen a szinten, de sok idős embert keresnek hozzátartozók. Na ilyenkor lehet, hogy segítség lehet olykor - ha máskor nem, legalább akkor, amikor egy kórházban van, legrosszabb esetben meghalt, és nem tudják beazonosítani a testét. Ez mással is megeshet, szóval szerintem teljesen ok.
Másik dolog, amiért jó - mert a másik kérdésedben ezt is feltetted, hogy nem sokára a személyit nem lesz kötelező magunknál hordani, de valahogy akkor is igazolni kell magunkat.
Mondjuk az ujjlenyomat tényleg nem egy nagy ász, hiszen könnyen lekoptatható, főleg időseknél sok esetben a redők nem is érzékelhetők a gép által.
Mindenesetre szerinem nem egy rossz dolog, bár én valami megbízhatóbb dolgot vezetnék be, pl. vénaszkennert.
16: Na ez a tipikus agyhalott reakció.
Még jól emlékszem, hogy a '80-as években hány banánköztársaságban indítottak hajtóvadászatot emberek ellen, mert "rosszul szavaztak", magyarán nem a győztesre. Jellemzően ugyanis ezekben a diktatúrákban volt ujjlenyomat nyilvántartás minden polgárra és szavazáskor is ujjlenyomattal kellett szavazni. És nem, ezek Uniós szarházi bűnözők, meg orbánka bűnbandája semmivel se kevésbé gátlástalan állat, mint azok a diktatúrák voltak. Csak ezt fel is kéne fogni.
Pont ez a baj, hogy a sok gügye, gondolkodásra képtelen agyhalott, belemegy sőt még örül is, ezért kell szívni mindenkinek majd a végén. Ha 90% azt mondta volna az Unióban és Magyarországon is, hogy márpedig nem adok ujjlenyomatot, garantálom, hogy visszavonták volna a szabályt.
Amúgy meg ha valaki beszopja azt a baromságot, hogy Merkel, Van Der Leyen, Orbán vagy Rogán ujjlenyomatos személyivel rohangál, az hülyébb mint a sokévi átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!