A munkaviszony végén kapott igazoláson a szolgálati időről hazudhat is a munkáltató? Mi a garancia ha leírja hogy mviszony 2010. júl. 2023.jan tartott, akkor végig be is voltam jelentve?
Ez nem választás kérdése. Ott van az adóhatóságnál pontosan vezetve ki mikor volt bejelentve.
A szolgálati idő nem csak azt jelenti, hogy konkrétan munkaviszonyban voltál a cégnél. Abba beletartozik többféle módon is az idő ha megfelelő járulékfizetés vagy épp a munkanélküli ellátás vonatkozik rá.
Online is le tudod kérni a korábbi munkaviszonyaid, szolgálati időd adatait. Nekünk most kellett a munkahelyhez frissen lekérni, a nyugdíjszámításhoz szükséges nyomtatvány a szolgálati időről. Pár nap alatt megküldik ingyenesen, azon minden nap amit munkában töltöttem vagy bármi módon szolgálati időm volt a gyermekek után igény bevett gyes-től a munkanélküli ellátáson át pontosan fel volt sorolva, a jövedelemmel együtt.
Így tudod biztosra megnézni, ha maga utána jársz vagy a kormányablaknál vagy ügyfélkapus azonosítóval online lekérve.
" Ott van az adóhatóságnál pontosan vezetve ki mikor volt bejelentve."
nekem kiadták a papírom öt évről úgy hogy az adóhatóság szerint az 5 évből kettő esetében semmi nyoma hogy a cégnél dolgoztam.
Na ilyenkor mi van? És acég leigazolta hogy ott voltam, a NAV meg az OEP meg azt mondja nem voltam ott.
Na kakor kinek van igaza?
A NAV-nak.
Ez tipikusan az az eset amikor te azt hitted hogy be vagy jelentve de a cég átvert.
"Ez tipikusan az az eset amikor te azt hitted hogy be vagy jelentve de a cég átvert."
TEHÁT AKKOR A VÁLASZ: A cég nyugodtan írhat nettó bármit a kilépő papírokra, vagy lebukik vagy nem, vagy feljelentik vagy nem....
Be sincs jelentve az év felében mondjuk (hogy a cégnek ne kelljen járulékot fizetnie...) de mégis kiadja a papírt hogy egész évben ott dolgzott.
ez a helyzet?
"d, hogy pont azt írtam le a kérdezőnek, hogy járjon utána és kérdezze le a valóságot az adóhatóságtól."
de a kérdező NEM EZT KÉRDEZTE....
"A munkaviszony végén kapott igazoláson a szolgálati időről hazudhat is a munkáltató?"
EZ VOLT A KÉrdés.
#7 Most direkt játszod a hülyét vagy ez saját?
Majd ha megkérdezte a valóságot AKKOR fogja látni hogy amit a munkaadója a kezébe adott az hazugság volt-e vagy sem.
Mivel - ahogy le is írtam - a szolgálati idő nem csak azt jelenti hogy konkrétan be volt náluk jelentve munkavégzésre minden áldott napon.
"AKKOR fogja látni hogy amit a munkaadója a kezébe adott az hazugság volt-e vagy sem."
de NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!! Ennyire nehéz felfogni? NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!
Hanem az volt a kérdés gyengébbek kedvéért hogy a cég netó BÁRMIT AKÁRMIT leírhat a kilépőkön minden további nélkül.
ez volt a kérdés.
#9 Azt a hisztis kis pofádat!
Hát akkor írd ki nagy betűkkel TE a választ a kérdezőnek amit TE annak gondolsz. Miért velem hisztizel?
Mint egy óvodás, komolyan olyan vagy. Mi lenne ha leszakadnál rólam és a kérdezővel beszélnél ezen túl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!